De Guindos, aquest dimarts a Brussel·les.
De Guindos, aquest dimarts a Brussel·les.
Brussel·les

De Guindos adverteix Grècia que Espanya "vetllarà" per no perdre els "26.000 milions prestats"

El ministre d'Economia creu que "qualsevol polític responsable el que vol és que aquests diners es recuperin" i ha recalcat que "suposen un esforç enorme" per a Espanya

Actualitzat

El ministre espanyol d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha dit aquest dimarts que Espanya "vetllarà" per no perdre els 26.000 milions d'euros que ha deixat a Grècia en el marc del rescat al país i ha descartat una reestructuració del deute grec.

"La gent ha de ser conscient que nosaltres ja hem estat molt generosos amb Grècia, ho continuarem sent com ho vam ser en el passat i, tanmateix, hi ha 26.000 milions d'euros prestats i Espanya ha de vetllar per aquests diners, que són de tots els espanyols", ha dit De Guindos en arribar al Consell de Ministres d'Economia i Finances de la UE, a Brussel·les. El ministre d'Economia ha opinat que "qualsevol polític responsable el que vol és que aquests diners es recuperin" i ha recalcat que, per a Espanya, aquests milions "suposen un esforç enorme".

De Guindos ha insistit, com ja va dir aquest dilluns a Brussel·les, que els 26.000 milions deixats a Grècia equivalen al pagament de les prestacions per desocupació en un any. En un missatge semblant al que ja ha donat l'Eurogrup, el ministre espanyol ha descartat que, després de la victòria de Syriza, hi hagi una quitança parcial al deute públic grec.

Anar al contingut