Ada Colau ja va advertir que la PAH es plantaria davant de la casa dels diputats que no donessin suport a la ILP.
Colau ja va advertir que la PAH es plantaria davant de la casa dels diputats que no donessin suport a la ILP.
Toledo

De Cospedal insinua que el PSOE és al darrere de les protestes de la PAH en els "escraches"

María Dolores de Cospedal ha insinuat que el PSOE és al darrere de les protestes de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques i que incita els joves a actuar amb violència. Una acusació que, per als socialistes, només pretén desviar l'atenció del presumpte finançament irregular del PP.

RedaccióActualitzat
El PP insinua que el PSOE és al darrere de les protestes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i que incita els joves a actuar amb violència. Una acusació que pel PSOE només pretén desviar el tema del presumpte finançament irregular del PP.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha defensat la necessitat de "no confondre" la llibertat d'expressió amb la violència física o verbal i ha avisat que incitar els joves a la violència és "un greu acte d'irresponsabilitat" per al futur d'Espanya. Cospedal ha fet aquestes consideracions després que dijous, membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), la majoria joves, van anar al domicili del vicesecretari d'Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons, a València, com a mesura de pressió en la seva lluita contra els desnonaments i a favor de la ILP que promou la dació en pagament. El dirigent popular va denunciar aquest fet a la comissaria del Congrés.

Aquest diumenge, De Cospedal ha criticat que darrere d'aquestes actuacions hi ha "representants del PSOE i d'altres partits polítics", una acusació que, pel PSOE, no té cap fonament i només respon a la necessitat de desviar l'atenció del presumpte finançament irregular del PP.

El PSOE contraataca

El membre de l'executiva federal del PSOE, Rafael Simancas, ha contestat a la secretària general del PP dient que la seva formació "no legitima" cap tipus d'"acció violenta" ni "coaccions" contra membres del PP, i que les seves acusacions són "gratuïtes i malintencionades". Segons ha explicat el dirigent socialista, De Cospedal "sap que el PSOE ha condemnat aquest tipus d'actuacions il·lícites". "Entenem la irritació de la gent, però no legitimarem ni acceptarem accions violentes ni coaccions per part de ningú", ha dit. Per Simancas, De Cospedal "intenta generar enrenou per desviar l'atenció dels autèntics casos de l'actualitat". En aquesta línia ha assegurat que la dirigent popular "ha de donar explicacions sobre l'escrit de la Fiscalia Anticorrupció, que troba relació entre el cas Gürtel i el finançament il·legal del PP".

La PAH: "L'únic assetjament" és el del bancs i el de les forces de l'Estat

Per la seva banda, la PAH ha defensat el seu comportament "prudent i exemplar" davant les denúncies de polítics que, com González Pons, han assegurat que se senten assetjats arran dels "escraches" promoguts per la plataforma. La portaveu del col·lectiu, Ada Colau, ha dit que aquest comportament encara "és massa prudent i pacient, tenint en compte les aberracions que estem vivint cada setmana" i ha afegit que aquí, "l'únic assetjament" és el que exerceixen "les entitats financeres i les forces de l'Estat que es posen al servei d'aquestes entitats". Colau ha denunciat que són els bancs els que "subcontracten empreses privades per assetjar les persones que estan devastades per la situació precària que estan vivint".
Anar al contingut