María Dolores de Cospedal.
Madrid

Cospedal nega totes les acusacions de Bárcenas i diu que no ha "admès mai xantatge de ningú"

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha comparegut aquest dilluns al vespre davant els mitjans de comunicació. La secretària general ha negat "taxativament" que ella i el president del partit, Mariano Rajoy, s'embutxaquessin 90.000 euros entre tots dos gràcies als sobres que els lliurava Bárcenas, i que oferís mig milió d'euros a l'extresorer a canvi del seu silenci.

RedaccióActualitzat
"Injúries, calúmnies, mentides i falsedats". La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha negat amb contundència "totes" les acusacions de Luis Bárcenas, després que l'extresorer popular hagi posat aquest dilluns noms i cognoms als suposats receptors de sobres amb diner negre. "Mai, és completament fals", ha respost la número dos del PP quan se li ha preguntat si ha cobrat sobresous.

En la línia de les declaracions dels altres dirigents del PP, com Mariano Rajoy al matí, Cospedal s'ha referit a Bárcenas com a "presumpte delinqüent" que no té "cap credibilitat" i ha considerat que el que pretén Bárcenas és "sortir indemne del 'cas Gürtel'". La secretària general ha negat "taxativament" que ella i el president del partit, Mariano Rajoy, s'embutxaquessin 90.000 euros entre tots dos gràcies als sobres que els lliurava Bárcenas i que oferís mig milió d'euros a l'estresorer a canvi del seu silenci.

La número dos del PP ha assenyalat que l'única comptabilitat coneguda i real del partit és la que figura com a "oficial" i que "ha estat auditada sempre pel Tribunal de Comptes" i amb tots els controls que indica la llei. "Qualsevol altre paper que reflecteixi una comptabilitat diferent no és comptabilitat del PP", ha insistit Cospedal.

"No admeto ni he admès mai xantatge de ningú i no ho admetré d'una persona, per molt desesperada que estigui, que és a la presó per la seva incapacitat per explicar l'origen de la seva fortuna a Suïssa", ha declarat Cospedal sobre les informacions aparegudes els dos darrers dies al diari "El Mundo".


Els 200.000 euros de Toledo

Cospedal també ha desmentit "rotundament" el pagament de 200.000 euros al gerent del PP a Toledo, fa sis anys, a canvi d'una adjudicació per feines de neteja a l'ajuntament del municipi quan ella era presidenta del Partit Popular a Castella-la Manxa. La número dos del PP s'ha estranyat que, sent un pagament corresponent al 2007, "ningú hagi fet mai cap objecció sobre aquesta adjudicació". A més, ha insistit que el PP de Castella-la Manxa ha demanat "transparència total" sobre aquesta qüestió perquè no té "absolutament res a ocultar".

El que demostra el document al qual es refereix l'extresorer, segons la número dos popular, "és que el gerent regional del PP de Castella-la Manxa va rebre l'assignació de la campanya electoral", una tasca de la qual s'encarregava Bárcenas com a administrador. Per Cospedal, "considerar que això és prova de res, a més de ser mentida, és d'una gran ignorància".


"Desitjant desmentir les calúmnies"

Cospedal, que fa mesos ja va anunciar una demanda contra Bárcenas, ha indicat que no pot ampliar aquesta demanda perquè les declaracions s'han fet en un jutjat, però que es reserva "les accions legals corresponents" de cara a un futur contra l'extresorer popular. A més, la secretària general del PP ha afirmat que està "desitjant desmentir aquestes injúries i calúmnies en seu judicial".
Anar al contingut