Barcelona

David Madí, responsable de Comunicació de CDC, abandonarà la vida política al gener

El responsable de Comunicació de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), David Madí, abandonarà la vida política al gener. Madí ho ha transmès aquest dilluns al matí a la direcció del partit, on la seva marxa s'ha rebut amb molta emoció, segons fonts consultades per Catalunya Ràdio. Posteriorment, en una compareixença al costat d'Artur Mas, ha explicat que havia pres la decisió perquè també s'ha de saber marxar de la política. Malgrat la renúncia, continuarà col·laborant amb Mas com a militant de base de CDC. Madí s'havia convertit durant els últims anys en l'home més pròxim al futur president de la Generalitat. Vinculats estretament des del 1996, a partir del 2003 Madí es va convertir en l'estrateg del partit.

Actualitzat
David Madí tornarà al sector privat al gener, després de veure coronat Artur Mas com a president de la Generalitat, que era el seu objectiu. Un cop comunicada la decisió al partit, el mateix Madí ha comparegut a la 1 del migdia, al costat de Mas, per explicar la decisió.

Visiblement emocionat, Madí ha explicat que ja temps que es va plantejar renunciar a l'activitat política de primera línia un cop Mas aconseguís accedir a la presidència de Catalunya. "És bo" per a una persona "estar en política, ser-hi, conèixer-ho, estar-hi a fons, defensar les seves conviccions, i també és bo tenir una sortida i entendre la política d'entrada i de sortida". No ha concretat, però, a quina empresa treballarà.

Madí deixarà el càrrec de secretari de Comunicació i Estratègia de CDC després de les vacances de Nadal, un cop s'hagi dut a terme el traspàs de poders a la Generalitat. Ell mateix s'encarrega de negociar-lo amb la socialista Laia Bonet, secretària del govern. Artur Mas ha confirmat que encara no té substitut per a Madí i ha explicat que "les decisions que s'hagin de prendre" es decidiran al gener "en el marc dels òrgans de govern del partit".

En la campanya d'aquestes eleccions al Parlament, Madí va fer un canvi de rumb i va optar per un to molt més moderat que el que va fer el 2006 contra el primer tripartit, amb el DVD ConfidencialCAT.

La trajectòria


Nascut el 1971 i amb estudis en Ciències Econòmiques i Empresarials, és militant de CDC des del 1993. Madí va ser nomenat cap de gabinet d'estudis d'Interior el 1994, càrrec que va ocupar fins al 1996, quan va començar el lligam amb Artur Mas.

Aquell any, el futur president de la Generalitat va ser nomenat conseller d'Economia i va tenir Madí com a cap de gabinet. Després va ser nomenat director de l'Oficina del Portaveu i, posteriorment, secretari de Comunicació del govern de Jordi Pujol, moment en què Mas va assumir la Conselleria en Cap. A partir del 2003, amb la sortida de CiU del govern, Madí es va convertir en l'estrateg de les campanyes del líder de la federació.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut