Barcelona

Els crítics del PSC, el partit d'Ernest Maragall i Moviment Catalunya presenten MES, un nou partit d'esquerres

Els crítics del PSC, el partit d'Ernest Maragall i Moviment Catalunya presenten Moviment d'Esquerres

RedaccióActualitzat

Els dissidents de l'ala sobiranista del Partit dels Socialistes han presentat a Barcelona el nou partit polític amb què volen concórrer a les eleccions municipals del mes de maig.

Es diu Moviment d'Esquerres, l'acrònim serà MES i és el resultat de la fusió de la Nova Esquerra Catalana i la plataforma Moviment Catalunya, impulsat, entre altres, els exconsellers socialistes Marina Geli, Montserrat Tura i Antoni Castells.

També formen part de MES l'exlíder del PSC a Barcelona Jordi Martí i els cinc regidors socialistes de Girona que divendres van deixar el partit. 

El partit es presenta com una formació socialista, sobiranista i catalanista. És a més un partit sobretot municipalista. Prenen com a argument que tenen presència en més de 200 municipis, amb regidors que aquests últims anys han deixat progressivament el PSC. 

La nova formació vol estar a punt tant per a les eleccions municipals de l'any que ve com per a unes possibles eleccions avançades a Catalunya.

Amb Maragall i sense el PSC

L'acte ha tingut com a convidat sorpresa l'expresident Pasqual Maragall, que el seu germà ha acompanyat fins a la fila 0, enmig d'un llarg aplaudiment.

A l'acte fundacional hi havia també representants de Convergència i Unió, Esquerra i Iniciativa. També de la societat civil, l'ANC i de Súmate. Ningú representava el PSC.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut