Soldats de Corea del Nord mostren el seu suport al seu líder Kim Jong-un. (Foto: Reuters)
Soldats de Corea del Nord mostren el seu suport al seu líder Kim Jong-un. (Foto: Reuters)
Seül

Corea del Sud alerta Corea del Nord que respondrà amb força a qualsevol atac

La presidenta de Corea del Sud ha ordenat el seu exèrcit que respongui amb força, sense consideracions polítiques, a qualsevol atac del seu veí del Nord.

RedaccióActualitzat
Escalada de tensió entre les dues Corees. La presidenta de Corea del Sud ha ordenat el seu exèrcit respondre amb força, sense consideracions polítiques, a qualsevol atac del seu veí del Nord. Aquestes afirmacions arriben l'endemà que el president nord-coreà va anunciar que ampliarà el seu arsenal nuclear.

El ministre de Defensa sud-coreà ha entregat a la presidenta un pla d'emergència de dissuasió activa, que permetrà fer accions preventives davant de qualsevol signe d'atac nuclear de Corea del Nord. En aquest sentit, s'avançarà abans de la data prevista, el 2015, la posada en marxa d'un sistema conegut com a "cadena de destrucció", que permet detectar i destruir míssils del país veí.

En una intervenció en públic difosa per l'agència de notícies nord-coreana, Kim Jong-un ha justificat el creixement de l'arsenal atòmic per la necessitat del règim comunista de defensar-se dels Estats Units. A més a més, ha tornat a advertir que Pyongyang llançarà més míssils en les pròximes hores, coincidint amb la sessió d'obertura de l'Assemblea del Partit Únic de Corea del Nord.

Els Estats Units han enviat diversos caçabombarders F-22 a Corea del Sud per participar en noves maniobres militars. Abans hi havien enviat aparells amb capacitat de llançar bombes nuclears. El Japó també ha posat en situació d'alerta les seves forces armades.
Anar al contingut