Mala mar a les Illes Medes (Foto: Josep Pascual)
Mala mar a les Illes Medes (Foto: Josep Pascual)

La ventada porta cops superiors als 150 km/h

Actualitzat

La casualitat fa que, 6 anys després de la tràgica ventada del 2009, tornem a tenir un cap de setmana amb un episodi important de vent. No són episodis comparables. En aquest cas, els desperfectes reportats fins al migdia es limitaven a arbres caiguts.

Es tracta de dues situacions molt diferents: la del 2009 va ser provocada per una ciclogènesi explosiva que va entrar pel Cantàbric, i la d' ara ha estat provocada per la posició de la dorsal anticiclònica i la pertorbació d'Itàlia.

El més fort de l'episodi ja ha passat a la major part de les comarques catalanes. Els cops més destacats arribaven al migdia als 153 km/h a Puig Sesolles i als 149 km/h al santuari de Queralt, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

A banda dels indrets més elevats, hi havia registres importants a nuclis urbans com Berga (125 km/h),  Figueres (103 km/h), Roses (93 km/h),  la Seu d' Urgell i Solsona (89 km/h), Badalona (84 km/h), Blanes (77 km/h), Barcelona (65 km/h al Raval) o Manresa (60 km/h), segons les dades de l'SMC i l'AEMET.

Mala mar

La tramuntana està deixant un estat de la mar força alterat a l'Empordà, com mostra aquesta imatge que Jordi Fernández ens ha enviat des de Palamós.

A la boia del cap de Begur les onades han superat  els 4 metres i mig, però on el vent ha fet enfurismar el mar ha estat al nord de Menorca, on les onades han superat els 8 metres, segons la informació de les boies dels Ports de l'Estat.

Anar al contingut