La façana de l'Audiència Provincial de Barcelona.
El judici es va celebrar a l'Audiència Provincial de Barcelona. (Foto: Google Maps)
Barcelona

Un policia de Terrassa acusat de la mort d'un jove el 2009 nega haver-li pegat

La víctima, Jonathan Carrillo, de 26 anys, va morir després de caure a terra a causa de la "forta bufetada" d'un dels agents

RedaccióActualitzat

El policia de Terrassa que jutgen per haver llançat a terra un esvalotador que va morir arran del cop, nega haver-li pegat. El principal acusat responia d'aquesta manera al fiscal: "Jo no el vaig tocar. Hi havia gent que estava mirant. Qualsevol d'aquestes persones ens podia estar gravant. I estem en tot moment ajudant-lo." 

Els fets van passar fa cinc anys, el 16 de setembre del 2009. Des d'aquest dilluns jutgen a l'Audiència de Barcelona quatre agents de la Policia Local de Terrassa acusats d'homicidi imprudent per la mort d'un jove, després que un dels policies li donés, presumptament, "una forta bufetada" que el va deixar semiinconscient a terra. La víctima es deia Jonathan Carrillo i tenia 26 anys.

Els quatre policies de la patrulla han remarcat que la víctima s'havia fet un cop al cap quan va caure a terra, però la metge d'Urgències de la Mútua de Terrassa ha dit que no constava res d'això. Segons la qualificació fiscal prèvia al judici, que s'allargarà fins al dia 30, quan els agents van veure que el jove no reaccionava van trucar a una ambulància. Als sanitaris, els van dir que la víctima anava beguda, però no que un dels agents li havia pegat. 

Carrillo va ser traslladat al servei d'Urgències de l'Hospital Mútua de Terrassa, però va morir unes hores després. Segons la fiscalia, al centre sanitari no van fer-li les proves adequades a les lesions que presentava. Per això, a més dels quatre agents, també estan encausats tres sanitaris per presumpte homicidi imprudent.

El fiscal creu, basant-se en l'informe forense, que els metges haurien d'haver practicat "una exploració neurològica àmplia, gasometries a nivell arterial i un TAC cranial". A més, a la seva qualificació el fiscal afegeix que "hauria estat determinant per part dels agents haver donat una informació detallada de la caiguda" perquè hauria orientat millor els metges per a l'estudi i el tractament.

Les penes a què s'enfronten els encausats van des dels quatre anys de presó que el fiscal demana per a l'agent que suposadament va agredir Carrillo fins als dos anys i mig de presó per als altres tres policies pel delicte d'omissió. Per als sanitaris demana també dos anys i mig.


La plataforma Justícia per Jonathan ha convocat una concentració aquest dilluns al matí davant l'Audiència Provincial. En un comunicat, el col·lectiu assegura que continuaran "denunciant als jutjats i al carrer la mort d'en Jonathan mentre no es faci justícia".

Anar al contingut