La Generalitat va premiar la Societat Catalana d'Estudis Jurídics per l'elaboració del diccionari. (Foto: ACN)
La Generalitat va premiar la Societat Catalana d'Estudis Jurídics per l'elaboració del diccionari. (Foto: ACN)
Barcelona

Comença a funcionar el primer Diccionari Jurídic Català amb més de 8.000 entrades

El primer Diccionari Jurídic Català ja funciona per internet, després de deu anys d'elaboració sota l'auspici de la Societat Catalana d'Estudis Jurídics, filial de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). L'objectiu del diccionari, que s'ha presentat aquest dimecres al Col·legi d'Advocats de Barcelona, és ajudar els professionals del dret en l'ús de termes jurídics en català. En total, consta de 8.000 termes, entre els quals hi ha definicions, biografies, història del dret català i equivalències en llatí i castellà.

RedaccióActualitzat
El projecte del Diccionari Jurídic Català es va iniciar l'any 1996 per iniciativa de la Fundació Jaume Callís. Un dels seus patrons, Josep Maria Mas i Solench, era també president de la Societat Catalana d'Estudis Jurídics, filial de l'IEC que finalment es va fer càrrec de l'obra. En la seva elaboració hi han participat unes 350 persones entre redactors i correctors.

El projecte té una intenció de servei públic i, per aquest motiu, aquesta primera edició es pot consultar gratuïtament per internet i es revisarà anualment amb les aportacions i rectificacions, sempre revisades, de tothom qui vulgui. El president de la Societat Catalana d'Estudis Jurídics, Josep Cruanyes, ha dit a Catalunya Ràdio que el diccionari és una "eina en moviment" i que els redactors ja estan "treballant per afegir-hi nous termes i modificant i adaptant alguns termes per normatives que han canviat recentment".
Anar al contingut