Espanyol

La junta general d'accionistes vota Joan Collet com a nou president de l'Espanyol

En una junta d'accionistes molt tensa, l'Espanyol va escollir Joan Collet com a nou president. Amb un 76% del capital social representat, l'opció continuista es va imposar amb el suport accionarial de Dani Sànchez Llibre i Ramon Condal.

Actualitzat
En una junta general d'accionistes molt calenta i molt tensa, l'Espanyol va escollir Joan Collet com a nou president de l'entitat. Amb un 76% del capital social representat, l'opció continuista es va imposar gràcies al suport accionarial de Dani Sànchez Llibre i Ramon Condal. Sergio Oliveró i Arnau Baqué (que va demanar el vot per a Oliveró) no van aconseguir traduir en accions el nombrós suport per part dels aficionats pericos. El resultat definitiu de les votacions va ser el següent: Collet va obtenir el suport del 61% de les accions; Oliveró, el 37%, i Baqué no va arribar a l'1%.

Crits de "dimissió", tot just escollit

L'escridassada va ser constant i la tensió, per moments, intensíssima. Ramon Condal, el president sortint, gairebé no va poder encadenar dues paraules seguides per culpa dels crits. I la cridòria va ser eixordadora quan Joan Collet va fer balanç de l'àrea de màrqueting. La cirereta del pastís van ser els crits de "dimissió, dimissió", instants després de ser proclamat com a president.

Un bel·ligerant Oliveró atia el foc
 
El sector més sorollós, integrat per un bon nombre de membres de la Curva Jove, va aplaudir i aclamar amb crits de "president, president!" la intervenció de Sergio Oliveró. L'exvicepresident, en un to crispat i majoritàriament en castellà, va criticar Collet pel fet de cobrar del club i va carregar contra Dani i Condal assegurant que "dues persones no poden dirigir un club centenari".

Els números de la junta: menys deute i menys socis

El R. C. D. Espanyol acumula un deute net de 144 milions d'euros, segons l'informe econòmic de l'exercici 2011-12, que va exposar el responsable d'aquesta parcel·la, Albert Amat, a la junta general d'accionistes de l'entitat. El deute s'ha reduït, respecte de l'anterior exercici, de 3,8 milions d'euros, i el superàvit total de la temporada passada és de 200.991,17 euros, mentre que els beneficis han augmentat un quatre per cent i les despeses s'han reduït un sis i mig per cent.

Amat, a més a més, va explicar que el club ha ingressat 19 milions per la venda de jugadors i, en aquest sentit, ha destacat especialment les vendes de Pablo Daniel Osvaldo a la Roma i de José Callejón al Madrid. L'entitat, va apuntar la junta, ja no depèn del traspàs de jugadors per mantenir l'equilibri econòmic a les arques. En el capítol social, el club va lamentar la pèrdua de 4.000 socis, amb 2.000 altes.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut