Barcelona

Colau convida a celebrar el solstici d'hivern, tot i que manté el pessebre i la cavalcada

L'ajuntament treu protagonisme al centre de Barcelona per les festes de Nadal i en donarà més als barris, on es faran prop d'un miler d'actes

RedaccióActualitzat

El nou govern municipal de Barcelona vol donar un nou aire a la celebració del Nadal i aprofitarà la cita per donar la benvinguda al solstici d'hivern. Com a novetat també, situa l'epicentre de les festes a la plaça Catalunya, on s'organitzaran una setantena d'espectacles gratuïts, però la celebració s'estendrà a tots els barris amb activitats que apostin més per valors com la solidaritat. L'encesa dels llums es descentralitzarà, per exemple, però, tot i els canvis, el pessebre i els Reis de l'Orient no faltaran a la cita.

Quan falten dos dies perquè, en uns 450 carrers de Barcelona, s'encenguin els llums que tradicionalment marquen l'arribada de Nadal, l'ajuntament ha explicat que l'encesa oficial no es farà en zones cèntriques de la ciutat, sinó al passeig Maragall, en col·laboració amb els eixos comercials de la zona on conflueixen tres districtes: Sant Andreu, Nou Barris i Horta-Guinardó. Així, el govern d'Ada Colau mostra la seva intenció de descentralitzar la celebració de Nadal per, diuen, beneficiar tots els barris i tot el comerç de la ciutat.

La campanya "Hola, Nadal", feta per un estudi en el qual participen creadors i persones amb síndrome de Down i autistes, dóna la benvinguda a les festes a veïns i visitants. I convida a participar a tothom qui ho vulgui en el prop del miler d'actes que es faran a tots els barris de la ciutat.

Tot i així, es manté la plaça de Catalunya com a punt central d'activitats: tallers, fira de consum responsable i actuacions artístiques. Tots els actes seran gratuïts. Allà es donarà la benvinguda al solstici d'hivern. I també hi haurà un espectacle diari d'aigua, llum i so a les fonts de la plaça, que es farà del 19 de desembre al 4 de gener.


A més, es mantenen totes les activitats, com el pessebre de Nadal, que s'està acabant de muntar, o la cavalcada, més directament relacionades amb el Nadal religiós.

I per donar la benvinguda a l'any nou, es repetirà la festa a l'avinguda de Maria Cristina. Aquest cop, però, sense l'Home del Mil·lenni.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut