L'Ajuntament de Barcelona és un dels més transparents de l'Estat.
L'Ajuntament de Barcelona és un dels més transparents de l'Estat.
Madrid

Cinc ajuntaments catalans obtenen la nota màxima en transparència

Es tracta de Barcelona, Badalona, Lleida, Sabadell i Sant Cugat del Vallès, que han obtingut un 10 en l'Índex de Transparència dels ajuntaments

Actualitzat

Els de Barcelona, Badalona, Lleida, Sabadell i Sant Cugat del Vallès són els 5 ajuntaments catalans que han passat l'examen de transparència amb la nota màxima, un 10, a l'Índex de Transparència dels Ajuntaments 2014.

Entre els consistoris que han tret la millor puntuació hi ha també Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Bilbao, Getxo, Guadalajara, Móstoles, Oviedo, Palma de Mallorca, Soria, Torrejón de Ardoz, Torrent, Vitòria i Saragossa.

Dels 110 ajuntaments analitzats d'arreu d'Espanya, vuit han suspès. Es tracta d'Elx, Pontevedra, Telde, Teruel, Jaén, Badajoz, Almeria i Granada. La nota mitjana de transparència s'ha situat en el 8 i mig, davant el 7 de fa dos anys. Gairebé tots els ajuntaments avaluats han incorporat al seu web un portal o pàgina de transparència.

Jesús Lizcano, president de Transparència Internacional Espanya, ha destacat que el nivell de transparència dels ajuntaments no coneix de colors polítics i que no tracta "d'enxampar ningú", sinó de servir d'estímul pels consistoris més opacs. Aquest objectiu es va aconseguir any rere any com ho demostra el fet que s'ha passat de 52 punts al primer estudi a 85 sobre 100 el 2014.

L'Índex de Transparència dels Ajuntaments analitza un total de 80 indicadors de sis àrees principals que van des de la transparència de la corporació municipal, els contractes, els costos dels serveis, la informació financera, d'urbanisme, obres públiques i medi ambient.

 

 

Anar al contingut