Badalona

CiU proposa una alcaldia de transició a Badalona per acabar amb el populisme

Els convergents parlen d'un govern tècnic alternatiu al de Xavier García Albiol, del PP, fins a les pròximes eleccions municipals.

RedaccióActualitzat
Convergència i Unió ha proposat una alcaldia de transició a l'Ajuntament de Badalona en lloc de la de Xavier García Albiol, del PP. CiU a Badalona ha plantejat a la resta de l'oposició un govern de transició fins al 2015 amb un alcalde de perfil tècnic. El grup ha dit que l'objectiu d'aquest canvi seria acabar amb el populisme al consistori badaloní.

És el que ha dit CiU en la roda de premsa on ha anunciat que mirarà de fer fora l'alcalde popular Xavier García Albiol de l'Ajuntament de Badalona. Els nacionalistes volen presentar una moció de censura i que s'hi sumi el PSC i Iniciativa. De fet, els socialistes i els ecosocialistes fa temps que hi estaven disposats, però ara podrien tirar-ho endavant amb el suport dels convergents.

El canvi d'estratègia de CiU a Badalona ha arribat després de dos anys. Aleshores, i en un context de pactes entre CiU i PP, els convergents no van impedir que García Albiol fos alcalde de Badalona, la tercera ciutat més poblada de Catalunya, al·legant que volien respectar la llista més votada.

Però ara, en un escenari polític ben diferent, CiU busca l'aliança amb PSC i Iniciativa per fer fora García Albiol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut