L'alcalde del Partit Popular, Xavier García Albiol
L'alcalde del Partit Popular, Xavier García Albiol
Badalona

CiU oferirà al PSC i ICV-EUiA l'inici de converses per a una possible moció de censura contra García Albiol

La federació nacionalista anunciarà en les pròximes hores l'inici de converses per presentar una possible moció de censura contra l'actual alcalde del Partit Popular, que governa en minoria. Es tracta d'un nou pas en el distanciament entre CiU i el PP.

RedaccióActualitzat
Convergència i Unió ha decidit moure fitxa a Badalona i explorarà amb PSC i Iniciativa-Esquerra Unida la possibilitat de presentar una moció de censura contra l'actual alcalde del Partit Popular, Xavier García Albiol. La federació nacionalista oferirà en les pròximes hores als altres dos grups de l'oposició l'obertura de negociacions formals per estudiar la formació d'un govern alternatiu al del PP.

El líder de CiU a Badalona, Ferran Falcó, anunciarà aquest dijous una decisió que, si les converses fructifiquen, culminarà amb la presentació d'una moció per posar fi a menys de dos anys de govern popular en minoria a la tercera ciutat de Catalunya. Després de les municipals del 2011, i amb el PP donant suport als pressupostos de la Generalitat, la federació va optar per respectar la llista més votada a les principals ciutats, inclosa Badalona, on els populars havien guanyat les eleccions. Però l'any passat, després de les eleccions al Parlament, CiU va anunciar que obria un procés de reflexió per trencar els pactes amb el PP a ajuntaments i institucions com la Diputació de Barcelona, on el trencament es va fer efectiu a principis de febrer. A Badalona no hi ha pacte, però la federació és clau perquè prosperi una moció de censura.

En una entrevista al programa "23/24", però, el portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, no ha donat per fet l'acord a Badalona entre PSC, Iniciativa i Convergència i Unió. Tot i això, ha reconegut que hi ha converses obertes des de fa temps per construir una alternativa a García Albiol.
Anar al contingut