Barcelona

CiU i ERC empaten a vots i escons, segons l'últim baròmetre del CEO

Ciutadans superaria el PSC i el PP, i Podem entraria al Parlament amb deu escons, seguit d'Iniciativa i la CUP. El partit de Pablo Iglesias seria el guanyador a Catalunya en unes generals

RedaccióActualitzat

Empat tècnic entre ERC i CIU, si ara es fessin eleccions al Parlament. Ho diu el primer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió després de la consulta del 9-N. En estimació de vot, CIU supera de gairebé un punt Esquerra. La federació trauria una forquilla d'entre 34 i 36 escons, i els republicans entre 34 i 35.

La tercera força seria Ciutadans, que trauria entre 14 i 16 escons. Després el PSC, amb 13 o 14, que perdria set diputats, igual que el PP català, que obtindria 11-12 diputats. Podem, la formació de Pablo Iglesias, aconseguiria entre 9 i 11 escons. Després se situarien ICV-EUiA i la CUP, amb 7 o 8 escons.

Podem guanyaria les eleccions generals a Catalunya

Pel que fa a les eleccions generals, que s'han de fer al novembre de l'any que ve, el guanyador a Catalunya en estimació de vot seria Podem, amb un 20% i trauria entre 10 i 11 diputats. La traducció en escons, però, afavoreix CIU, que n'obtindria 11 o 12. Ciutadans entraria al Congrés amb 2 diputats, i el PSC i el PP reduirien a la meitat els seus escons actuals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut