Hoquei Patins

Catalunya podrà competir en tornejos oficials de la Confederació Sud-americana de patinatge

La Federació Catalana de Patinatge (FCP) podrà prendre part en les competicions oficials organitzades per la Confederació Sud-americana, després del reconeixement d'aquesta cap a la FCP com a federació adherida, una resolució signada a Buenos Aires i interpretada pels responsables de l'esport català com a pas previ a un reconeixement internacional.

Actualitzat

Segons una informació del diari "Avui", l'11 de novembre passat la Confederació Sud-americana de Patinatge (CSP) va acceptar el reconeixement de la Federació Catalana com a entitat adherida, amb veu però sense vot, i amb dret a participar en les quatre modalitats: hoquei patins, hoquei en línia, patinatge de velocitat i patinatge artístic.

"Catalunya és una potència de primer ordre en hoquei, i per això als països sud-americans els interessa mesurar-se a Catalunya des d'un punt de vista tècnic, per seguir millorant. Un Catalunya-Argentina, per exemple, és un partit de nivell mundial. És una decisió que no té res a veure amb la política", segons David Moner, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

La decisió de la CSP respon a un nou plantejament de la FCP i les institucions esportives catalanes en el seu intent que la Federació Catalana de Patinatge sigui reconeguda oficialment per la federació internacional (FIRS), després que el seu ingrés com a membre de ple dret fos rebutjat en les dues últimes assemblees, en Fresno (Estats Units), al novembre del 2004 i a Roma, al novembre del 2005.

Un gran pas endavant

Encara que el reconeixement no implica automàticament que Catalunya obtingui els vots favorables de tots els països sud-americans en una nova votació de la FIRS, la decisió de la CSP s'interpreta des dels responsables esportius catalans com un gran pas endavant en la lluita pel reconeixement internacional de l'hoquei català.

"Es pot calcular que després d'aquest reconeixement, almenys el 30% dels vots serien favorables a un ingrés de Catalunya en la FIRS", segons Moner. Dels països que integren la CSP, no tots disposaran del mateix nombre de vots, variables en funció dels èxits esportius de cadascun d'ells.

La FCP, no obstant això, seguirà buscant el reconeixement "sense pressa i sense marcar-se terminis, però amb paciència", segons Moner. A finals del 2008 està previst que se celebrin noves eleccions a la presidència de la FIRS.

Anar al contingut