El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Madrid

Catalunya registra un dèficit de l'1,53% del PIB i ja supera l'objectiu permès per l'Estat

El dèficit de l'Estat cau un 16% fins al setembre mentre augmenta a Catalunya

Actualitzat

Al setembre, Catalunya va registrar un dèficit de 3.070 milions, que equival a un 1,53% del PIB, segons ha fet públic el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. Es tracta de la quarta autonomia amb més dèficit, al darrere d'Extremadura (2,02% del PIB), Múrcia (1,88%) i Navarra (1,61%), tot i que en termes absoluts és la que en registra més. De fet, Catalunya és una de les nou comunitats que a finals de setembre ja havien superat l'objectiu de dèficit permès per a tot l'any, que és de l'1%. 

El comportament del dèficit al conjunt de l'Estat és tot el contrari, ja que ha baixat i ajuda a reduir els números vermells del conjunt de les administracions: la central, l'autonòmica i de la Seguretat Social. En aquest cas, l'Estat ha acumulat fins al 30 de setembre un dèficit de 30.856 milions d'euros, que equivalen al 2,90% del PIB. Això suposa un 16% menys respecte al que es va registrar en el mateix període del 2013 (3,48% del PIB)

A totes les comunitats autònomes, al setembre es va registrar un dèficit de 12.130 milions, que equival a l'1,14% del PIB.

El dèficit conjunt de totes les administracions públiques, menys els ajuntaments, es va situar en 42.933 milions fins al setembre, 0,6 punts menys del PIB que en el mateix període del 2013, la qual cosa suposa una reducció interanual de l'11%. Aquest comportament fa preveure que es complirà l'objectiu de dèficit per a tot l'any, que és del 5,5%.

 

 

Anar al contingut