Sabadell

Castells confirma que l'economia catalana ha entrat en recessió

L'economia catalana ja està oficialment en recessió, després d'haver acumulat tres trimestres consecutius amb creixement negatiu. El conseller del ram, Antoni Castells, que ja havia indicat que no trigaríem a arribar a aquesta situació, ho ha confirmat aquest dimarts, des de Sabadell. El conseller ha indicat que l'economia catalana va créixer un 0,9% el 2008, segons les últimes dades encara no definitives i que contrasten amb el creixement del 3,6% del 2007. Castells ha anat al Vallès per participar, juntament amb el secretari d'Estat d'Economia, David Vegara, en una jornada organitzada per Caixa Sabadell sobre les perspectives econòmiques pel 2009.

Actualitzat
Tot i que la inèrcia dels mesos anteriors permetrà tancar en positiu el conjunt del 2008, l'economia catalana ha registrat un decreixement en els tres últims trimestres. Això significa, per tant, que està en recessió. Ho ha confirmat el conseller d'Economia, Antoni Castells, que ha assegurat que el govern "és conscient que estem en una situació de crisi econòmica, però tenim bones bases per tirar endavant". Castells ha afegit que la Generalitat està "al capdavant de la situació" i que té com a prioritat "atendre els sectors més vulnerables".

A l'hora d'entrar en xifres concretes, el conseller ha afirmat que no es volia anticipar a les previsions però "d'acord amb les dades que tenim, tot apunta que tancarem el 2008 amb un creixement del 0,9", molt interior al 3,6% del 2007.

En els últims mesos Castells ja havia anunciat que l'economia catalana entraria en recessió.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut