Un home colpeja una paella amb una cullera davant de la Delegació del Govern a Barcelona.
Els manifestants han cridat en contra de la corrupció del PP i han demanat la dimissió de Rajoy.
Barcelona

Cassolades de protesta contra el govern i el PP després de les últimes revelacions del "cas Bárcenas"

Un miler de persones, segons els convocants -750, segons la Guàrdia Urbana- responen a les últimes revelacions del "cas Bárcenas" amb protestes davant la delegació del govern i la seu del PP a Barcelona. Les concentracions s'han repetit a Girona, Tarragona i Lleida, convocades a través de les xarxes socials.

RedaccióActualitzat
Les últimes revelacions periodístiques a l'entorn del "cas Bárcenas", els suposats missatges de mòbil entre el president del govern espanyol i l'extresorer del PP, han acabat d'omplir el pap a molts ciutadans, que han sortit al carrer aquest diumenge a la tarda en concentracions convocades a través de les xarxes socials.

A Barcelona, centenars de persones, un miler segons els impulsors i 750 segons la Guàrdia Urbana, s'han aplegat davant d'una seu de la delegació del govern fortament custodiada per agents dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Els manifestants han exigit la dimissió del president espanyol, Mariano Rajoy, a ritme de cassolada mentre cridaven consignes com #FemForaLaMafia, lema que ha servit també d'etiqueta al Twitter, amb altres com #RajoyVeteYa o #JaqueAlGobierno.

L'aglomeració de gent ha obligat la Guàrdia Urbana a tallar el trànsit a l'altura de la delegació del govern, situada al carrer Mallorca, i a desviar-lo del carrer Llúria al carrer València. Després d'una hora de sorollosa protesta, els concentrats han decidit dirigir-se en manifestació fins a la seu del PP a Barcelona, al carrer Urgell, on també hi havia furgones dels Mossos custodiant l'edifici perquè no hi hagués aldarulls. El recorregut s'ha fet corejat per crits de "dimissió, dimissió" i ''Ahí enfrente estan los delincuentes".

També s'han convocat protestes a les seus de la delegació del govern a Lleida, Tarragona i Girona. En aquesta última, unes 80 persones carregats amb xiulets i cassoles, han cridat en contra la corrupció del PP i han cantat lemes com "Aquí estem, nosaltres no robem" o "Mariano, no acabas el verano".

La convocatòria ha sorgit de diverses plataformes ciutadanes i després s'hi han afegit alguns partits polítics, com Esquerra Republicana, Inciativa o les CUP. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca està treballant per organitzar mobilitzacions periòdiques i continuades per mostrar el rebuig de la ciutadania amb el govern del PP.
Anar al contingut