Barcelona

Forcadell, Casals i Vila d'Abadal demanen recuperar l'esperit del 9-N per donar suport al full de ruta de Mas

L'Associació de Municipis per la Independència anima Carme Forcadell i Muriel Casals a encapçalar la llista de país

RedaccióActualitzat

Els impulsors de les mobilitzacions independentistes -l'Assemblea, Òmnium i Municipis per la Independència-, demanen recuperar l'esperit del 9-N per donar suport al full de ruta del president Artur Mas. Per això, Muriel Casals demana generositat als partits: "Que els partits polítics facin un pas enrere com a partits, però, justament per preservar el seu paper perquè la política en democràcia necessita els partits."

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, demana als partits sobiranistes que ja s'han desmarcat de la proposta del president -la CUP i Iniciativa- que posin al davant els interessos de país. "Una llista sense els partits estaria coixa. Els partits han de reflexionar i han de veure de quina manera es poden lligar als interessos del país."

Des de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal ha animat Forcadell i Casals a encapçalar la llista unitària. "Aquest esperit és el que necessitem, de poble, tots junts i de ningú al davant dels altres. Demano a la Muriel i a la Carme que facin pressió i si fa falta encapçalin una llista de la societat civil, que són capaces i saben el que volen els nostres veïns per ajudar a la independència de Catalunya."

Les tres associacions tenen previst assemblees per estudiar i valorar el full de ruta del president.

Després d'assistir a la conferència que el president Artur Mas, Forcadell ja va destacar una entrevista al programa "2324" que el president ha dit coses molt importants i que, ara, "la pilota és a la teulada" dels partits que "van estar d'acord amb la data i la pregunta".

Un dels punts importants que ha explicat el president Mas és la creació d'una llista unitària amb representants polítics i de la societat civil. Carme Forcadell no ha volgut revelar si en formarà part perquè la decisió depèn de l'Assemblea. "L'ANC ha obert un procés participatiu". S'ha debatut "la conveniència de la llista i quan han de ser les eleccions. Tenim el nostre full de ruta sobre una convocatòria unitària" i "dissabte presentarem la nostra proposta".

La presidenta de l'ANC, remarcant que era la seva opinió personal, ha reconegut que firmaria una part del que ha proposat Artur Mas. "Jo vaig dir que la llista no havia de deixar enrere ningú que estigués d'acord amb la independència, fos de dretes o d'esquerres. Estem discutint com aconseguir aquesta unanimitat".

Forcadell considera que les eleccions haurien de ser el primer semestre del 2015. I és que el temps és un element important. "Necessitem les eines i els recursos d'un estat per solucionar els problemes que tenim. Hi ha les municipals, les estatals" i, per això, les eleccions "han de ser al més aviat possible. El president ha dit que a finals del 2016 ha d'estar tot acabat. Nosaltres tenim clar que a la primavera del 2015 hauríem de tenir un nou Parlament".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut