Carlos Fabra, president del PP de Castelló.
Carlos Fabra, president del PP de Castelló.
Castelló

Carlos Fabra serà jutjat per tràfic d'influències i suborn després de deu anys

El jutjat d'instrucció de Nules ha obert judici oral contra l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra pels delictes continuats de tràfic d'influències i suborn, a banda de quatre delictes més contra la hisenda pública. El cas es remunta al 2003.

RedaccióActualitzat
El jutjat d'instrucció de Nules ha obert judici oral contra l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra pels delictes continuats de tràfic d'influències i suborn, a banda de quatre delictes més contra la hisenda pública. El jutge compleix d'aquesta manera la decisió adoptada per la sala penal del Tribunal Suprem, que estimar els recursos presentats per l'advocacia de l'Estat, la fiscalia i la Unió de Consumidors.

La decisió retornava al jutge instructor totes les resolucions perquè, "amb absoluta llibertat de criteri" dictés un nou acte amb els delictes imputats a l'exdirigent popular. Ha estat així com el magistrat ha inclòs la imputació pel delicte de suborn, que l'Audiència de Castelló havia exclòs de la causa. D'això depenia sobre quin jutjat requeia el cas.

El jutjat de Nules ha tingut en deu anys més de vuit jutges i tot i que va donar per tancada la investigació fa més d'un any, aquests recursos han fet dilatar la decisió judicial. El que es coneix com el "cas Naranjax" es va obrir l'any 2003 per dues querelles contra Carlos Fabra que va presentar l'empresari propietari de Naranjax, expresident del PP a Castelló.

L'expresident de la Diputació de Castelló ha presentat al president de la Generalitat Valenciana la seva renúncia com a president de l'aeroport de Castelló després de decretar-se l'obertura del judici oral contra ell.
Anar al contingut