Barcelona

Càritas Barcelona atén aquest any 174.000 persones i una tercera part són menors

Més de la meitat dels atesos són famílies amb fills i un 61% dels atesos ja havien rebut ajuda en anys anteriors

RedaccióActualitzat

Durant aquest any, Càritas Diocesana de Barcelona, que treballa en una àrea de gairebé 3 milions d'habitants, ha atès 174.000 persones, un 5% més que l'any passat, segons un informe que acaba de presentar. D'aquestes, la meitat són nascudes a l'estat espanyol. A més, una de cada tres persones ateses és menor de 18 anys, dada que mostra com la pobresa familiar afecta directament els infants. I és que la meitat dels atesos són famílies amb fills. D'aquests, un 34% no tenen cap ingrés i un 19% són mares soles amb els seus fills

L'informe també conclou que la pobresa es fa crònica, ja que un 61% dels atesos ja havien rebut ajuda anys anteriors.

Càritas Diocesana de Barcelona ha destinat més de quatre milions d'euros en ajudes directes a persones vulnerables. La majoria dels diners han estat per ajudar a pagar-los l'habitatge, però també per a alimentació.

A més, l'ens ha hagut d'intensificar els espais i serveis per donar suport a les criatures perquè puguin jugar, fer els deures o anar de colònies, i s'ha vist obligada a triplicar en els últims dos anys el suport psicològic als més petits, que capten el patiment, la incertesa i la tensió dels seus pares.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut