Barcelona

Campionat de conductors de tramvies per celebrar els 10 anys del Tram

Hi participen 17 equips de tot Europa que han de superar diverses proves

RedaccióActualitzat

Barcelona ha acollit aquest diumenge una competició insòlita: un campionat de conductors de tramvies. Es fa al carrer Wellington, al Poblenou, i s'emmarca en una festa per celebrar els 10 anys del TRAM.

Hi han participat 17 equips de tot Europa que han superat diverses proves. Algunes d'habilitat, com ara aturar-se amb exactitud en un punt concret. D'altres, curioses i divertides, com xutar amb el tramvia una gran pilota per tombar una dotzena de bitlles.

Ha guanyat el provinent del municipi madrileny de Parla. El segon classificat ha estat l'equip de Rotterdam i el tercer, l'equip que venia de Madrid capital. Els conductors de Barcelona han quedat setens.

La iniciativa busca acostar aquest mitjà de transport a la ciutadania. Joan Carsi, director adjunt del Tram, valora amb dades l'alta acceptació que tenen per part de l'usuari: fins ara, l'han agafat més de 200.000.000 de passatgers i actualment té de 80.000 a 85.000 viatgers diaris. Carsi espera que, en el futur, es puguin unir les dues xarxes actuals, el Trambaix i el Trambesòs.

El campionat de conductors s'ha fet per tercera vegada després d'haver-se celebrat a Dresden i Budapest.

Mentre ha durat el campionat, el servei entre les parades de Glòries i Ciutadella de la línia T4 l'han fet autobusos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut