Barcelona

L'esquerra alternativa presenta el full de ruta amb eleccions immediates, plebiscitàries, constituents i sense llista única

La CUP planteja la possibilitat de formar una candidatura d'esquerres que aglutini més forces polítiques

RedaccióActualitzat

L'esquerra alternativa ha presentat el seu full de ruta en l'acte #perlaruptura a l'Aliança del Poblenou.

La CUP i altres organitzacions d'esquerres i independentistes aposten per una candidatura rupturista a les pròximes eleccions al Parlament. El diputat David Fernández ha insistit en tres idees clau del discurs del nou moviment: no a la llista única, eleccions immediates i que siguin plebiscitàries i constituents.

Fernández ha explicat que "el camí de la independència de la nostra societat no cap en cap llista única". Afirma que el procés cap a la independència no el pot "patrimonialitzar ningú". Assegura que hi ha una majoria social a favor de la independència, però que està marcada per la pluralitat.

En un discurs ple de referències a la corrupció i al compromís de la lluita social, el diputat de la CUP ha explicat que la formació no renuncia a cap eix

"No hi ha alliberament nacional sense alliberament social"

La CUP demana, un cop més, "eleccions immediates" i David Fernández els dóna un doble caràcter: "plebiscitàries i constituents".

El periodista Antonio Baños ha obert l'acte.

El camí de la unitat de les esquerres

A la reunió s'ha plantejat la conveniència d'aliar-se amb altres formacions per fer una candidatura conjunta de cara a les eleccions. La CUP vol formar una candidatura d'esquerres que aglutini més forces polítiques sota el paraigua de la Crida Constituent.

Fernández ha instat les forces d'esquerra a unir-se "sense renúncies ni subordinacions" perquè el procés cap a la independència de Catalunya vagi acompanyat d'un canvi social.

La candidatura es presenta amb un esperit rupturista a través de la ruptura institucional amb una Declaració Unilateral d'Independència i la constitució d'una república catalana. 

També plantegen la no devolució del deute "fins que estiguin cobertes les necessitats de tots els ciutadans" i la nacionalització de les empreses energètiques per fomentar l'ecologisme.

La candidatura també recull la revisió de les relacions internacionals amb institucions com l'OTAN, la UE i el Fons Monetari Internacional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut