Montserrat Caballé en un recital, en una imatge d'arxiu.
Montserrat Caballé en un recital, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Caballé nega davant del jutge haver defraudat mig milió d'euros a Hisenda

Ha declarat a casa seva durant una hora i mitja

Actualitzat

La soprano Montserrat Caballé ha negat davant del jutge les acusacions de frau fiscal. Ho ha fet des de casa seva, on el titular del Jutjat d'Instrucció núm. 4 de Barcelona, Josep Maria Miquel Porres, ha acceptat interrogar-la per raons de mobilitat.

Porres ha arribat cap a un quart d'onze a la casa de la soprano acompanyat per la fiscal del cas, Carmen Martín, la secretària judicial i un funcionari. Poc abans de les 10 havia arribat l'advocat de Caballé, Santiago Ayesta. La comitiva judicial ha sortit del domicili de la soprano una hora i mitja després sense fer declaracions al nombrós grups de mitjans de comunicació que feien guàrdia a la porta.

Segons fonts judicials, Caballé ha negat haver defraudat mig milió d'euros a Hisenda en l'exercici de l'IRPF del 2010 i ha mantingut que en aquell any residia habitualment a la seva casa d'Andorra i només es desplaçava a Barcelona per anar al metge.

La fiscalia ha presentat una querella contra la cantant per considerar que Caballé només figurava com a resident al Principat d'Andorra, que tenia la consideració de paradís fiscal, quan en realitat vivia a Barcelona.

La soprano ja ha pagat a Hisenda 300.000 euros per fer front a aquest suposat frau fiscal. Caballé està intentant reunir els diners que falten per saldar el deute i evitar un possible judici.

Caballé va demanar no haver d'anar a declarar a la Ciutat de la Justícia i un metge forense va avalar que tenia problemes de mobilitat.

Anar al contingut