Fórmula 1

Jenson Button guanya el Gran Premi d'Austràlia de Fórmula 1 davant de Vettel i Hamilton

El pilot de McLaren, Jenson Button, s'ha imposat al Gran Premi d'Austràlia davant de Sebastian Vettel i Lewis Hamilton. El britànic ha superat el seu company d'equip, Hamilton, en la sortida i ha dominat de principi a fi la cursa al circuit d'Albert Park. Sebastian Vettel ha aprofitat la sortida del cotxe de seguretat a mitja cursa per colar-se entre els dos pilots britànics de McLaren. Les escuderies de Red Bull i McLaren s'han repartit els 4 primers llocs, ja que l'australià Mark Webber ha entrat quart. L'asturià Fernando Alonso ha acabat cinquè, després d'una bona sortida i de remuntar set posicions. En la lluita final per la cinquena plaça, entre Alonso i el Williams de Pastor Maldonado, s'ha produït l'accident del veneçolà en l'intent de prendre-li el cinquè lloc a Fernando Alonso.

Actualitzat
McLaren ha tornat a demostrar que té un cotxe competitiu i que els seus pilots lluitaran per la victòria en cada carrera. Després de dominar la sessió qualificatòria, avui han estat els grans dominadors de la cursa. En canvi, els Red Bull, com a mínim en aquest gran premi, no han pogut estar al nivell excels de l'anterior campionat. Tot i això, el campió del món, Sebastian Vettel, s'ha pogut situar en la segona posició final, enmig dels dos McLaren, que avui han demostrat que són els millors cotxes en pista.

La sortida ha estat molt accidentada, sobretot a la part posterior de la graella, on molts cotxes s'han vist involucrats en diverses topades. Jenson Button s'ha situat d'inici com a líder de la prova, en superar el seu company Hamilton, i ja no ha deixat de liderar la cursa durant les 58 voltes. En canvi, qui ha sortit més mal parat d'aquest inici ha estat el Lotus de Grosjean, que ha perdut la privilegiada tercera posició a la graella i, a posteriori, ha comès una errada que l'ha deixat fora de la carrera. Fernando Alonso ha arrencat molt bé i de la dotzena posició inicial ha passat a la vuitena posició després del primer gir.

Button i Hamilton han començat a obrir camí des de les primeres voltes, i han demostrat les seves grans prestacions en aquest gran premi, però Vettel no ha perdut pistonada per darrere, després de desfer-se de Michael Schumacher, que també ha comès una errada i s'ha hagut de retirar. Els tradicionals canvis de pneumàtics només han servit perquè Alonso i Webber es col·loquessin en posicions més capdavanteres, però amb poques opcions de lluitar pel podi.

L'entrada del cotxe de seguretat a la volta 38 ha reagrupat tots els monoplaces, i ha estat un altre dels moments clau de la cursa, ja que Sebastian Vettel ha aprofitat l'entrada a boxes per prendre-li la segona plaça a Lewis Hamilton. En el rellançament de la cursa, tres voltes després, Button seguia liderant la cursa, davant de Vettel, Hamilton, Webber i Alonso. Jenson Button ha acabat confirmant la victòria final, escapant-se amb autoritat en la represa de la cursa.

Amb les quatre primeres posicions ja definides, l'atenció a les últimes vuit voltes s'ha centrat en la lluita per la cinquena plaça. El sorprenent Williams del veneçolà Pastor Maldonado ha pressionat l'asturià Fernando Alonso fins que, en l'últim gir, ha tingut un accident que li ha fet perdre les aspiracions. Alonso ha mantingut el cinquè lloc, un resultat més que notable després d'arrencar el dotzè de la graella.

La Fórmula 1 no s'atura i la setmana vinent al circuit de Sepang, a Malàisia, ja esperen les diverses escuderies que disputaran el segon gran premi del Mundial 2012.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut