Sabadell

Bustos renuncia temporalment com a alcalde de Sabadell una setmana després de quedar esquitxat en "l'operació Mercuri"

Després de deixar clar que no pensa dimitir, Bustos ha manifestat: "M'absento uns dies també per motius familiars". El seu substitut al capdavant de l'alcaldia de Sabadell serà el primer tinent d'alcalde, Juan Carlos Sánchez.

Marta CarnicéActualitzat
Una setmana després que es destapés l'Operació Mercuri", amb la investigació d'una suposada trama de corrupció urbanística que esquitxa el PSC, l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha anunciat la seva renúncia temporal del càrrec que ocupa des del 1999. Bustos, però, ha deixat clar que no pensa dimitir i, en aquest sentit, ha manifestat: "Em desplaço uns centímetres per uns dies". Una renúncia, ha dit, "també per motius familiars". El seu substitut serà el primer tinent d'alcalde, Juan Carlos Sánchez.

L'alcalde ha justificat la decisió per no perjudicar la imatge de la ciutat. En la mateixa línia, ha explicat que no ha pogut inaugurar el nou centre d'Ikea a Sabadell per no eclipsar el protagonisme de l'acte institucional que aquest dimarts "havia de ser per Sabadell i l'establiment". Tot i això, ha advertit:"No renunciaré mai a treballar per a l'Ajuntament" de la ciutat.

Pel que fa a la trama de corrupció, Bustos, que està imputat per quatre delictes contra l'Administració pública, malversació de fons públics, incompliment del deure i tràfic d'influències, considera que és "inacceptable el dany que alguns han volgut fer a l'Ajuntament de Sabadell i als seus electes i el que m'han fet personalment a mi".

El cap de l'executiu, que ha fet la seva compareixença en castellà, ha dit, per no haver de fer dos cops la mateixa declaració, creu que, set dies després que sortís a la llum l'operació, pot "reafirmar encara més" que l'ajuntament, l'alcalde i els càrrecs electes no hi han participat ni se n'han beneficiat. Per Bustos, "no hi ha cap indici que l'alcalde o qualsevol altre càrrec estigui involucrat en aquesta presumible trama corrupta i cobrament de dimissions".

En qualsevol cas, l'alcalde de Sabadell assegura: "No cessaré en la defensa del meu honor, de tots. Mai hem cobrat comissions de ningú ni hem participat en cap trama". I ha continuat: "L'únic que hem fet ha estat servir la ciutat amb vehemència, malgrat que alguns vulguin treure rèdit polític a costa de la nostra honorabilitat".

Després d'autodefinir-se com "una persona que s'apassiona per protegir la ciutat i és vehement", un Bustos visiblement afectat s'ha preguntat si tot plegat rau d'haver tingut converses per telèfon fora de to o interpretades fora de context o per haver treballat "molt" per construir Ikea a la ciutat o per haver dormit una única vegada en una habitació de categoria superior en un hotel.

Aquestes declaracions arriben dos dies després Bustos negués davant del jutge tots els delictes que se li imputen i assegurés sentir-se tranquil perquè havia pogut dissipar els dubtes que hi pogués haver sobre la seva gestió i la del seu equip davant del consistori.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut