Ruby i Berlusconi, en dues imatges d'arxiu. (Foto: Reuters)
Ruby i Berlusconi, en dues imatges d'arxiu. (Foto: Reuters)
Milan

Berlusconi va tenir sexe amb Ruby quan era menor per "ingents quantitats de diners"

La sentència del tribunal de Milà considera provat que Berlusconi va tenir relacions sexuals amb la jove tot i saber que era menor d'edat, i parla d'un "sistema de prostitució" ideat per al seu plaer.

RedaccióActualitzat

El tribunal de Milà que porta el "cas Rubygate" de prostitució de menors contra l'exministre italià Silvio Berlusconi ha considerat provat que 'Il Cavaliere' va tenir sexe amb la jove marroquina Karima el Mahroug, coneguda com Ruby Trencacors, a canvi d'"ingents quantitats de diners", tot i saber que era menor d'edat. 

"Resulta provat sobretot que l'imputat ha tingut relacions sexuals amb Karima el Mahroug a canvi d'ingents quantitats de diners i d'altres béns com ara joies", diu l'escrit de 331 pàgines del tribunal per argumentar la condemna de set anys de presó a Berlusconi.

La sentència explica que les proves confirmen que Ruby va participar, quan encara era menor d'edat, a les festes que Berlusconi organitzava a la seva residència d'Arcore, on les joves, "algunes d'elles prostitutes professionals, practicaven relacions sexuals en múltiples contextos".

Els magistrats parlen d'un "sistema de prostitució" ideat per al plaer del dirigent italià.

El tribunal assegura que el fet que Ruby hagi negat la seva participació a la xarxa de prostitució "reforça encara més" la seva conclusió de "culpabilitat" per a Berlusconi, al qual han acusat de pagar pels testimonis que l'han defensat durant el judici.

Els jutges subratllen que l'excap de govern italià té una "capacitat de delinquir" basada en una "activitat sistemàtica" per entelar les declaracions dels testimonis, inclosa la de Ruby, amb "una suma important de diners".

I sobre el delicte d'abús de poder, recorden la "desproporció" de la pressió que va exercir l'aleshores primer ministre Berlusconi quan va esclatar el cas perquè "una prostituta de 17 anys" quedés en llibertat.

Pena mínima

La cort ha explicat que s'han limitat a imposar la pena mínima per delicte d'abús de poder -sis anys i quatre mesos- més vuit mesos més per inducció a la prostitució de menors, perquè han tingut en compte que 'Ruby' era una prostituta.

Però deixen clar que ha estat provat que Berlusconi era la persona que dirigia les "exhibicions sexuals de les joves", que organitzava els anomenats "bunga-bunga".  Segons els magistrats, la "cronologia" dels fets i el "clar contingut" de les converses analitzades proven, "més enllà de qualsevol dubte raonable, de la plena consicència de Berlusconi sobre el fet que Ruby era menor d'edat.

La sentència dicta la inhabilitació vitalícia per a Berlusconi per exercir càrrecs públics.

 

Anar al contingut