Bárcenas surt de casa seva, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Bárcenas surt de casa seva, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

Bárcenas presenta una nova denúncia contra el PP acusant-lo de "maltractament laboral"

L'extresorer del PP, que ja va acusar el partit d'haver forçat el seu despatx, ha presentat una denúncia al Ministeri de Treball perquè creu que aquesta actuació del partit suposa un atemptat contra la seva intimitat com a treballador. Paral·lelament, el PP ha presentat les accions judicials que va anunciar fa setmanes.

RedaccióActualitzat
L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, ha tornat a denunciar el seu expartit, al qual ara acusa de "maltractament laboral". Bárcenas, que ja va acusar el PP d'haver-li robat dos ordinadors i d'haver forçat el seu despatx, ha presentat aquest dimecres una denúncia al Ministeri de Treball perquè creu que aquesta actuació del partit suposa un atemptat contra la seva intimitat com a treballador. Anteriorment, l'extresorer també va presentar una demanda per acomiadament improcedent contra la formació en què va treballar més de 30 anys per haver estat donat de baixa com a treballador sense el seu consentiment.

La Inspecció General de Treball ha citat per aquest dijous a representants del PP per contrastar la denúncia de Bárcenas.

El PP presenta les demandes anunciades

Paral·lelament, el PP ha presentat les accions judicials que va anunciar fa setmanes, quan es va publicar una pressumpta comptabilitat B del partit. Els populars han presentat una demanda "per vulneració del dret a l'honor" contra l'empresa editora del diari "El País" i també contra Bárcenas, que, segons el diari, és l'"autor dels papers falsos" publicats "encara que ell ho hagi negat públicament i davant la Fiscalia Anticorrupció".

En la demanda, el PP demana als demandats que abonin 500.000 euros en concepte d'"indemnització de danys i perjudicis, que inclou el dany moral", que pretén destinar a organitzacions de caràcter social. A part del partit, els exministres Ángel Acebes, Jaime Mayor Oreja, Rodrigo Rato i Javier Arenas han emprès "les mateixes accions legals" que el PP. En canvi, el president del govern, Mariano Rajoy, no presentarà cap querella individual contra l'extresorer del partit.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut