Palma

Bárcenas desvincula les donacions de les empreses de l'adjudicació d'obra pública

L'extresorer del PP diu que "efectivament" hi havia una "caixa B", però que les donacions de les grans constructores al PP no tenen relació amb l'adjudicació de les obres de l'Hospital Son Espases

Actualitzat

L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha tornat a insistir avui, dimecres, que hi havia "efectivament" una "caixa B" en el PP durant la seva compareixença, per videoconferència, davant de la comissió del Parlament balear que investiga un presumpte frau en l'adjudicació de la construcció de l'Hospital Son Espases de Palma, una branca del "cas Gürtel" a les Illes.

Bárcenas, que ha declarat com a testimoni, ha desvinculat les donacions que feien regularment les grans constructores al PP de l'adjudicació de les obres de l'hospital Son Espases.

La citació, proposada pel grup nacionalista Més, també preveia la compareixença de l'exconsellera de Sanitat del govern balear Aina Castillo i de l'exdirector del Servei Balear de Salut Sergio Beltrán, que s'han negat a declarar.

L'Advocacia de l'Estat demana 60 anys per a Bárcenas 

Paral·lelament, l'advocacia de l'Estat ha demanat 62 anys i 8 mesos de presó per a Bárcenas pels fets de la primera època de Gürtel, del 1999 al 2005, i, igual com ha fet la Fiscalia Anticorrupció, ha considerat provat que hi havia una "caixa B" al Partit Popular. És el que ha fet constar en el seu escrit d'acusació -que s'ha divulgat també avui.

Cospedal: "Si hi ha una 'caixa B', no és del PP"

En canvi, María Dolores de Cospedal, secretària general del PP, ha mantingut que la seva formació no va tenir mai una "caixa B" i que, si existia, era del tresorer. "Si hi ha una 'caixa B', no és del PP", sinó "de la persona que la duia".

A més, ha qualificat de "vomitiu" que algunes informacions parlin d'un possible pacte del PP amb Bárcenas perquè surti de la presó, i les ha atribuït a persones que, a parer seu, estan "acostumades" a provar d'influir en els tribunals de justícia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut