Barcelona

Barcelona i Madrid es manifesten contra la "llei mordassa"

Alguns manifestants de Madrid denuncien que els han demanat la identificació

RedaccióActualitzat

Unes 3.500 persones protesten aquest dissabte al migdia pel centre de Barcelona contra la Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana, coneguda popularment com a "llei mordassa".

Aprovada l'11 de desembre al Congrés gràcies a la majoria absoluta del PP, ha estat qualificada com "un atac als drets civils i polítics" i un "retorn al franquisme".

La concentració està encapçalada per una pancarta amb el lema "Cap mordassa ens farà callar! Defensem els nostre drets" i s'hi criden consignes com "Llibertat, repressió, llei mordassa no".

Denuncien que la llei suposa un pas enrere de 40 anys en els drets civils i polítics. Preveu sancions importants per manifestacions no autoritzades, per aturar desnonaments, per fer "escraches" o per gravar actuacions policials. A més de permetre expulsions en calent a les fronteres.

La protesta, que ha començat a la Plaça Universitat, ha arribat fins a la delegació del govern espanyol a Catalunya, on ha trobat un ampli desplegament policial. No hi ha hagut incidents tot i que s'ha incendiat un contenidor d'escombraries prop de la delegació del govern espanyol.

Identificacions a Madrid

La llei encara no està en vigor, però alguns manifestants de Madrid ja han pogut comprovar l'excés de zel de la policia. Els preguntaven si anaven a la manifestació i, si contestaven que sí, els feien identificar.

La manifestació de Madrid ha sortit a les 12 del migdia de la plaça de l'Òpera i ha anat fins a la Puerta del Sol i a la plaça de Callao. Allà han intentat tallar la Gran via, pero la policia els ho ha impedit.


En més de 30 ciutats de tot Espanya s'han fet manifestacions com les de Barcelona i Madrid, moltes d'elles també convocades sense demanar permís, en protesta contra la pèrdua de drets que pot comportar la nova llei.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut