Barcelona

Barcelona edita una guia de restaurants aptes per a celíacs

L'Ajuntament de Barcelona i el Gremi de Restauradors de Barcelona han editat una guia amb 42 restaurants de la capital catalana que tenen plats sense gluten. Se n'editaran més de 5.000 i es podran demanar a les Oficines d'Atenció al Ciutadà i a les Oficines de Turisme. Es podran llegir en català, castellà, anglès i francès.

Actualitzat
Els celíacs són persones que poden fer una vida completament normal. Malgrat tot, han d'evitar ingerir gluten, ja que aquesta proteïna els pot provocar complicades lesions a l'intestí prim. Per tant, aquelles famílies que tenen algun membre afectat han d'anar amb molta cura: llegir bé les etiquetes dels diferents productes dels supermercats i fer un autèntic interrogatori als cambrers i xefs quan van a dinar o sopar fora de casa.

Per facilitar-los la feina, l'Ajuntament de Barcelona i el Gremi de Restauradors de Barcelona han editat una guia adreçada a celíacs amb 42 restaurants que tenen plats sense gluten. Ser celíac no ha de voler dir que s'hagi de menjar de manera monòtona i avorrida. Per tant, en la guia es poden trobar tota mena de menjars: des de cuina italiana fins a l'asiàtica o japonesa passant per menús més tradicionals o convencionals.

Se n'editaran més de 5.000 que es podran trobar, en català, anglès, català i castellà a les Oficines d'Atenció al Ciutadà i a les Oficines d'Informació Turística. La finalitat és facilitar a les famílies amb celíacs una guia de llocs on podran menjar amb tranquil·litat. Fins ara, a la capital catalana, només hi havia aquesta guia elaborada pels mateixos al·lèrgics al gluten.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut