Barcelona

Barcelona doblarà en 3 anys les places d'escoles bressol però seguirà sense cobrir l'alta demanda

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha presentat el pla d'ampliació de les escoles bressol municipals juntament amb la regidora d'Educació, Montserrat Ballarín. El projecte preveu arribar a les 7.500 places en tres anys. Tot i l'increment substancial de places, l'any 2011 les escoles bressol municipals només escolaritzaran 2 de cada 10 nens i nenes entre 0 i 3 anys. Ara hi ha 57 equipaments i d'aquí a quatre cursos en funcionaran 99, una quarta part dels quals s'integraran en centres de Primària.

Actualitzat
Pocs alumnes per classe, àmplies instal·lacions, professionals especialitzats i satisfacció generalitzada entre els pares. És el model d'escola bressol de Barcelona que l'Ajuntament vol mantenir i reforçar amb el nou pla. Es vol evitar que, com ha passat aquest any, el 62% de les famílies que han demanat una plaça pública a la ciutat se n'hagi quedat sense. Tot i l'ampliació, el 2011 només s'escolaritzaran 2 de cada 10 nens i nenes entre 0 i 3 anys.

Per al curs 2011-2012, l'Ajuntament vol tenir acabats 52 centres nous: 10 substituiran escoles que han quedat fora dels estàndards actuals, com la Xiroi de les Corts, que està en una torreta, o El Tren de Trinitat Vella, que continua en barracons. Vint escoles més es faran en centres de Primària, i les 22 restants, en solars que o bé ja eren municipals o que el consistori ha comprat.

Per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, aquest pla també reequilibra l'oferta de places d'escola bressol pública entre els diferents districtes. Sant Martí, Sant Andreu i l'Eixample són els que més places guanyaran.
Anar al contingut