Barcelona

Barcelona dedicarà un carrer a Joan Antoni Samarach

L'Ajuntament ha iniciat els tràmits per canviar el nom del Passeig Olímpic, a l'Anella Olímpica de Montjuïc, pel de Joan Antoni Samaranch. El grup municipal del PP va fer la petició a finals del 2012.

RedaccióActualitzat
Joan Antoni Samaranch tindrà un carrer a la seva ciutat. L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat el procés per dedicar-li una avinguda. Segons publica l'edició impresa del diari "La Vanguardia", la via serà l'actual Passeig Olímpic, a l'Anella Olímpica de Montjuïc.

La petició arriba des del grup municipal del PP. A finals de 2012 el seu president, Alberto Fernández Díaz, va presentar la idea davant del consistori en el marc del vintè aniversari de la celebració dels Jocs de Barcelona.

El 2012, l'entitat SportCultura Barcelona ja va fer arribar a l'ajuntament la petició de dedicar-li un carrer a Samaranch i també proposaven l'avinguda de l'Estadi.

Actualment, el nom de Joan Antoni Samaranch ja presideix un museu a Catalunya, el Museu Olímpic i de l'Esport de Barcelona, situat a la mateixa avinguda de l'Estadi.

La decisió de l'Ajuntament, com la figura de Samaranch, ha aixecat polèmica a les xarxes socials amb l'etiqueta #Samaranch.
Anar al contingut