Kíev

Bany de sang a Ucraïna

Més de vint persones hi han mort en les últimes 24 hores

RedaccióActualitzat

Jornada negra, aquest divendres, a Ucraïna: més de vint persones, la majoria civils, han mort en les últimes 24 hores.

Mentrestant, les negociacions no avancen.

S'ha suspès la reunió entre el govern de Kíev i els rebels prorussos per frenar el conflicte a l'est del país. Els delegats separatistes han assegurat que la part ucraïnesa no s'ha presentat a la reunió que s'havia de celebrar avui a la capital de Bielorússia. Per la seva banda, el govern de Kíev justifica la seva absència dient que només negociarà amb els líders de les autoproclamades repúbliques populars de Donetsk i Lugansk. Un dels interlocutors prorussos ha advertit que els rebels continuaran amb l'ofensiva per recuperar el control de les regions de l'est d'Ucraïna.

El Departament d'Estat dels Estats Units ha anunciat avui que el secretari d'Estat, John Kerry, anirà a Kíev el 5 de febrer per reunir-se amb el president ucraïnès i diverses autoritats del país. L'objectiu del viatge és demostrar el suport dels Estats Units al govern d'Ucraïna en un moment d'agreujament de les tensions amb els rebels prorussos.

Més de 5.000 persones han mort des de l'abril en els enfrontaments a l'est d'Ucraïna. Són estimacions de les Nacions Unides, que també calcula en un milió els desplaçats a causa del conflicte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut