Badalona

Badalona pren el relleu de Figueres com a capital de la cultura catalana

Badalona ja és oficialment la capital de la cultura catalana i ho serà durant tot el 2010. La tercera ciutat de Catalunya en nombre d'habitants ha inaugurat la capitalitat amb un acte d'homenatge a la nova cançó i un record pel regidor de cultura, Jaume Vives, mort l'any passat. El municipi pren el relleu de Figueres, i prepara tot un seguit d'actes i iniciatives que s'allargaran durant l'any. L'acte institucional d'obertura s'ha celebrat al Teatre Zorrilla i ha servit per presentar un avenç de les activitats programades, que giren entorn de les arts, la història i el patrimoni, la literatura i el pensament i la cultura tradicional i popular.

Actualitzat
L'acte ha comptat amb diverses actuacions, com les del cantant Albert Fibla –acompanyat al piano per Joan Aymerich-, que ha interpretat un parell de temes dedicats a Badalona. També hi han actuat l'actriu local Cristina Solà, que ha llegit fragments d'obres i poemes d'autors badalonins, i el grup de la ballarina de flamenc Mònica Cano. Un assortit d'artistes de Badalona que demostren la "pluralitat" cultural que caracteritza la ciutat.

Un dels moments més emotius de la cita ha estat quan s'ha entregat a títol pòstum la Medalla d'Or de la Capital de la Cultura Catalana al qui havia estat regidor de Cultura de l'Ajuntament de Badalona, Jaume Vives, mort el passat 13 d'agost a l'edat de 56 anys després d'una llarga malaltia. Vives, que també era vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, va ser el gran impulsor per tal que Badalona fos capital cultural dels Països Catalans. La vídua de Jaume Vives ha estat qui ha recollit la medalla, la tercera que s'entrega en la història de l'ens.

En la web de la capitalitat es poden trobar tots els actes programats per al 2010. La successora de Badalona serà, l'any 2011, la localitat d'Escaldes-Engordany, al Principat d'Andorra.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut