Imatge d'arxiu d'una dona mostrant la seva preocupació. (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu d'una dona mostrant la seva preocupació. (Foto: Reuters)
Madrid

Avui és el pitjor dia de l'any per a l'estat d'ànim, segons una fórmula matemàtica

Hi ha dies que més valdria no llevar-nos. Molts d'ells són impossibles de preveure, esclar, encara que els supersticiosos a principis d'any ja n'assenyalen alguns al calendari, com els dimarts o divendres 13, segons el país. Ara, un investigador britànic ha donat un nou motiu més per al desànim, o per a la previsió, segons es miri, elaborant una fórmula matemàtica per assenyalar quin serà el pitjor dia per al nostre estat d'ànim. I per aquest 2011, la fórmula ha donat com a resultat aquest 24 de gener.

Actualitzat
L'autor de la fórmula sobre el pitjor dia de l'any per a l'estat d'ànim és el doctor Cliff Arnalls, professor de la Universitat de Cardiff, que assegura que el pitjor dels 365 dies d'aquest 2011 és aquest 24 de gener.

Les principals variables que apunten cap aquest dilluns són el factor climàtic, el pagament dels deutes adquirits durant el període nadalenc juntament amb el sou que es percep aquest mes i l'últim intent fallit d'un canvi d'hàbit o el fracàs d'un bon propòsit.

El professor apunta que al gener els dies acostumen a ser més freds i grisos (es refereix al Regne Unit) i paguem la factura de regals, sopars, loteria i viatges i despeses extra que collen la nostra economia. A això, a més, hi suma l'ensorrament dels tradicionals bons propòstis de l'any nou: deixar de fumar, fer dieta, anar al gimnàs, etc. Tot plegat, l'investigador ha conclòs que el dia més funest del 2011 serà aquest 24 de gener, just un mes després de la nit de Nadal.

El doctor Arnalls fins i tot ha donat a conèixer la fórmula del seu descobriment: 1/8C+(D-d) 3/8xTI MxNA. En aquesta, la "C" equivaldria al factor climàtic, la "D" majúscula representaria els deutes adquirits, i la "d" minúscula el perídode des de l'últim intent fallit de deixar un mal hàbit.

No obstant això, les motivacions també compten, i és per això que el professor Arnalls les inclou amb la lletra "M". La "NA", al final, és la necessitat d'actuar per canviar de vida, segons l'investigador.

La fórmula pot convidar al desànim, però també a prendre-s'ho amb calma i adoptar aquella dita catalana: "Qui dia passa, any empeny". I és que si fem cas del professor, després d'aquest 24 de gener, tota la resta de dies de l'any serà millor que el d'avui.
Anar al contingut