Policies federals impedeixen el pas a centenars d'estudiants i familiars dels 43 joves desapareguts, a Acapulco. (Foto: EFE)
Policies federals impedeixen el pas a centenars d'estudiants i familiars dels 43 joves desapareguts, a Acapulco. (Foto: EFE)
Mèxic

Augmenten les protestes a Mèxic pels 43 estudiants desapareguts

L'oscaritzat director Alfonso Cuarón aprofita un homenatge a Nova York per denunciar el cas i la situació dels drets humans al seu país

RedaccióActualitzat

Centenars de companys i familiars dels 43 estudiants desapareguts a l'estat mexicà de Guerrero han bloquejat durant més de tres hores l'aeroport d'Acapulco en senyal de protesta, paralitzant temporalment el trànsit aeri de diverses companyies. A la ciutat d'Iguala, una manifestació ha acabat amb enfrontaments amb la policia i un agent ha resultat ferit. Els manifestants critiquen la mala gestió del govern i la incapacitat del president Peña Nieto per resoldre la violència dels càrtels de la droga. Els companys dels estudiants desapareguts el 26 de setembre ja han anunciat que pensen radicalitzar les seves protestes.

El qui també s'ha afegit a les protestes per la desaparició dels nois ha estat el realitzador mexicà Alfonso Cuarón, guanyador d'un Oscar per "Gravity". Cuarón, que ha rebut al MoMa de Nova York un homenatge pel seu treball cinematogràfic, ha fet servir la gala com a altaveu per denunciar el cas i per parlar de la violació quotidiana dels drets humans a Mèxic, i de l'apatia i la ineptitud dels seus dirigents. El govern mexicà, mentrestant, insisteix que no té res a amagar sobre les investigacions relacionades amb aquest cas.

Però les famílies dels estudiants desconfien de l'última versió oficial, que apunta que una banda criminal va assassinar els nois. La fiscalia mexicana va assegurar que se n'havien trobat restes en un abocador i que s'enviarien a laboratoris especialitzats d'Europa.

Anar al contingut