Artur Mas, durant la conferència on va anunciar el seu "full de ruta". (Foto: Reuters)
Artur Mas, durant la conferència on va anunciar el seu "full de ruta". (Foto: Reuters)

Artur Mas assistirà a la conferència de Junqueras d'aquest dimarts

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, assistirà a la conferència que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, farà aquest dimarts amb el títol "Crida a un nou país: la república catalana".

Segons un comunicat de Convergència Democràtica, Mas encapçalarà la delegació de persones del partit que assistiran a l'acte del líder republicà, que començarà a les 19.30 hores al Palau de Congressos de Catalunya de la capital catalana.

Des d'ERC, advoquen per negociar amb Mas i altres partits sobiranistes un "full de ruta" comú cap a la independència abans que parlar d'hipotètiques llistes unitàries. Els republicans ja han donat pistes del camí que creuen s'ha de seguir. El 19 de novembre van presentar un document on detallaven que el primer que s'havia de fer eren unes eleccions constituents, després la formació d'un govern de "la màxima unitat i transversalitat possible" i, per últim, l'elaboració d'una Constitució catalana, que tots els catalans ratifiquessin en referèndum.

La confirmació de la presència de Mas a la conferència de Junqueras arriba després que el líder republicà acudís a la que va pronunciar el president de la Generalitat dimarts passat i on va proposar crear una llista unitària i transversal. El president de la Generalitat va dir estar disposat a ocupar la darrera posició d'aquesta llista si era necessari. Tot i això, Convergència Democràtica considera que hauria de ser Artur Mas qui encapçalés la llista, però abans de posicionar-se en ferm, volen escoltar la proposta d'Oriol Junqueras.

Anar al contingut