XIX Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè (Font: ACAM)
XIX Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè (Font: ACAM)

Arriben les XIX Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè

Les Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè han esdevingut un clàssic de la tardor en el si de la comunitat meteorològica. L'Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) organitza la trobada des de l'any 1995.

RedaccióActualitzat

Els dies 22, 23 i 24 de novembre tenen lloc a Barcelona les XIX Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè, un clàssic de la tardor en el si de la comunitat meteorològica. L'Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) organitza la trobada des de l'any 1995.

Les ponències divulgatives es presentaran en dos espais diferents: divendres 22 a l'Escola del Treball de l'Escola Industrial i dissabte i diumenge a CosmoCaixa.

Enguany, les jornades celebren el centenari de l'inici de les observacions meteorològiques a l'Observatori Fabra i de les observacions aerològiques (amb globus) a Barcelona. Dissabte i diumenge  tindran lloc tres blocs de presentacions sobre "Meteorologia Mediterrània", "Eines de diagnosi i previsió" i "Climatologia".

Segons informa l'ACAM, en aquestes ponències es tractaran temes com ara les limitacions dels pronòstics i les ciclogènesis a la Mediterrània Occidental, el Sistema d'avisos de Tempestes de Sorra de l'Organització Meteorològica Mundial o el sistema d'observació de llamps en 3 dimensions instal·lat al Sud de Catalunya.

També hi haurà ponències dedicades al clima de les muntanyes de Prades, estudis de canvi climàtic en zones de muntanya, el sistema SINOBAS d'AEMET, o la xarxa d'observacions fenològiques del Servei Meteorològic de Catalunya.

Els ponents són meteoròlegs i investigadors d'institucions com ara Météo-France, SMC, AEMET, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de les Illes Balears, o la Universitat de Zürich.

Les Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè reben el nom del meteoròleg Eduard Fontserè i Riba (1870-1970), considerat el pare de la meteorologia catalana moderna. L'ACAM organitza les jornades amb el suport de CosmoCaixa, la Diputació de Barcelona, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i l'Agencia Estatal de Meteorologia (AEMET).

 

 

Anar al contingut