Prat de Llobregat

Arriben a casa els quatre nens haitians adoptats per famílies catalanes

Els quatre infants haitians adoptats per famílies catalanes han arribat a Catalunya. Han aterrat a l'aeroport del Prat juntament amb els seus nous pares després de passar una primera nit junts a la República Dominicana. El procés d'adopció va començar fa quatre anys però malgrat tot, els pares, que han arribat cansats, però emocionats per la rebuda, diuen que ara estan molt contents i demanen tranquil·litat per poder fer de pares.

Actualitzat
Mig centenar de persones, entre familiars i amics dels pares adoptants, han rebut poc abans de les cinc de la tarda l'Inma, mare de la Tania, de 3 anys; l'Aurelio Fernández i la Silvia, pares de Polycia, de 4 anys, que es dirà Yanira; la Cristina i l'Aurelio Márquez, els pares d'en Nick, i Darío i Reyes, els pares de la Daphekaina.

Aurelio Fernández, en nom de tots els pares, ha agraït la tasca de l'ambaixada espanyola a Haití i de l'ambaixada haitiana a l'Estat, a més l'Institut Català de la Infància i l'Adopció per la tasca feta aquests últims dies en els tràmits per portar els nens cap aquí. També ha anunciat la intenció de crear una ONG que es dirà Casa dels Àngels, el nom que duia l'orfenat on vivien els seus quatre fills.

L'orfenat es va ensorrar
després del terratrèmol que va assolar Haití fa dues setmanes i la documentació del procés d'adopció va quedar destruïda, i és per això que es va haver de refer. Els nens van ser traslladats fins a l'ambaixada espanyola a Santo Domingo, a l'espera que els seus pares els recollissin per viatjar fins a casa. Aquest dimecres a la nit, els pares i els nens haitians van sortir en direcció a Catalunya.

La troben viva quinze dies després

Mentrestant, a Haití, els equips de rescat han trobat una altra persona amb vida a la capital, Port-au-Prince. Es tracta d'una noia de 16 anys que ha estat quinze dies soterrada. 

La van trobar ahir en una cavitat que s'havia format després d'enderrocar-se casa seva. Van ser els veïns els que van donar l'avís. La noia estava molt dèbil, amb símptomes evidents de deshidratació i ferides en una cama, per la qual cosa la van haver d'atendre d'urgència.

El govern haitià calcula que fins ara s'han enterrat més de 170.000 víctimes del terratrèmol, i creu que la xifra encara pujarà més.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut