Un empleat d'un concessionari enganxa la matrícula en un cotxe nou.
El pla PIVE 6 es prorroga amb una inversió de 70 milions d'euros més
Barcelona

Avui comença la pròrroga del pla PIVE per retirar els cotxes més vells

La inversió és de 70 milions d'euros més

RedaccióActualitzat

Avui entra en vigor la pròrroga del pla PIVE, amb una inversió de 70 milions d'euros més. L'objectiu és retirar de la circulació els vehicles més vells i contaminants i reduir l'edat mitjana del parc automobilístic espanyol, un dels més envellits d'Europa. 

Amb aquest llargament del pla PIVE 6 es mantenen les ajudes per als conductors que vulguin comprar un vehicle nou a canvi de desballestar-ne un altre de més de deu anys. 

Les tres patronals espanyoles del sector -Anfac, Faconauto i Ganvam- aplaudeixen la mesura, que permetrà tancar el novembre amb bons resultats i enfilar la recta final de l'any mantenint un fort creixement. De fet, fins al mes d'octubre, s'han matriculat en el conjunt de l'Estat espanyol un total de 716 mil vehicles, gairebé els mateixos que en tot el 2013, amb un creixement acumulat del 18% respecte del mateix període de l'any passat. Catalunya segueix la mateixa tendència positiva i, ara mateix, l'augment de les vendes se situa a l'entorn del 19%. Això, després d'arrossegar uns anys -des del 2007- d'importants caigudes de vehicles matriculats. 

En qualsevol cas, el pla PIVE ha estat fonamental per ajudar la indústria de l'automóbil, en producció i exportació, tot i que, curiosament, els models que més subvencions han aconseguit són els importats de l'estranger.

Anar al contingut