Madrid

Un senador del PP: "Ara que ja no estem en campanya és el moment de dir el que pensem de debò"

El portaveu del PP en la Comissió de Sanitat del Senat, Jesús Aguirre, assegura que mantenir un sistema sanitari universal i gratuït és una "utopia". Ho ha dit en unes jornades en què es debatia sobre les ineficiències del sistema sanitari i en què també ha reconegut que el seu partit ha amagat fins ara aquest posicionament. "Ara que ja no estem en campanya és el moment de dir el que pensem de debò", ha remarcat Aguirre.

RedaccióActualitzat
Pel popular Jesús Aguirre, la sanitat espanyola no pot mantenir els principis que la caracteritzen com ara la gratuïtat, la universalitat, l'equitat i la solidaritat. Fer-ho, segons el el portaveu del PP en la Comissió de Sanitat del Senat, seria una "utopia".

Aguirre assegura que no hi ha diners per finançar una sanitat gratuïta i universal i afirma de forma contundent que és una "mentida" dir que el sistema sanitari mantindrà la màxima qualitat quan es retallarà el seu finançament. El senador popular s'ha queixat que els hospitals espanyols donin cobertura a més de 500.000 turistes i que els de Ceuta i Melilla siguin referència per a tothom al "nord d'Àfrica".

Jesús Aguirre assegura que el PP ha amagat la seva posició real sobre la sanitat en campanya electoral i acusa les comunitats autònomes de mentir quan asseguren que mantindran la qualitat del sistema sanitari malgrat les retallades. Diu que això només passa perquè cada comunitat s'analitza a ella mateixa i que, per això, la conclusió sempre és que són "els reis del mambo". També ha reconegut que l'estat espanyol menteix quan posa el sistema sanitari espanyol com a exemple ja que, assegura, la sanitat anglesa, la francesa, l'holandesa i la de països nòrdics és molt millor.

El portaveu del PP en la Comissió de Sanitat del Senat assegura que ara per ara el sistema sanitari només pot mantenir la qualitat en allò essencial, però adverteix que no tothom té els serveis ni la qualitat garantida.

Anar al contingut