Berlín

Andreas Lubitz podia tenir problemes de visió, segons el diari "The New York Times"

A més, en una entrevista al diari alemany "Bild", una auxiliar de vol que va ser parella d'Andreas Lubitz recorda que li va dir que faria una cosa que canviaria tot el sistema i que tothom coneixeria el seu nom

RedaccióActualitzat

El copilot de l'avió de Germanwings, Andreas Lubitz, podia tenir problemes de visió, segons revela el diari "The New York Times".

Segons han informat a aquest rotatiu dues fonts oficials pròximes a la investigació, Lubitz estava buscant tractament per corregir uns problemes de visió que podrien haver posat en greu perill la seva carrera com a pilot.

No se sap la gravetat d'aquest problema o si podia estar relacionat amb un trastorn mental, i no es descarta que aquesta deficiència de visió pogués tenir una causa psicològica, segons explica el diari nord-americà.

"Le Figaró" també especula amb una deficiència en la visió i explica que Lubitz ja n'hauria perdut el 30%. Segons sembla es podria tractar d'una malaltia degenerativa. Un problema d'aquestes característiques posava en perill la carrera del co-pilot a Lufthansa.

Declaracions d'una exparella de Lubitz

Una antiga parella del copilot de Germanwings afirma en una entrevista al diari alemany "Bild" que Andreas Lubitz li va dir fa temps que un dia faria una cosa que "canviarà tot el sistema i tothom coneixerà el meu nom".

La dona, de 26 anys i que treballa com a auxiliar de vol, afirma que quan van conèixer la notícia de la tragèdia aèria, la frase que li havia dit Lubitz li va venir a la memòria. Segons explica el diari "Bild",  parlaven molt de feina, però Andreas sempre acabava cridant. De nit, afegeix, tenia malsons i es despertava cridant perquè es pensava que estava caient.

La identitat d'aquesta dona no s'ha donat a conèixer perquè ha preferit aparèixer amb un nom fals. A l'entrevista també afirma que el gran somni de Lubitz era ser comandant de vols de llarga distància a Lufthansa i que sabia que, si es coneixien els seus problemes de salut, aquest somni seria pràcticament impossible.

Molts medicaments al seu domicili

I una filtració més. Segons el diari "Welt am Sonntag", la policia hauria trobat al seu domicili un gran nombre de medicaments pel tractament de problemes psíquics.

D'altra banda, el diari francès "Le Parisien" revela que Andreas Lubitz era un gran coneixedor de la regió dels Alps on es va estavellar l'Airbus de Germanwings. Segons aquest diari, Lubitz havia sobrevolat la zona en nombroses ocasions amb un avió sense motor.

En aquests moments, la prioritat dels investigadors que treballen a la zona on hi ha les restes de l'avió és identificar el cos del copilot, que encara no ha estat localitzat. En funció de l'estat en què es trobin les seves restes, es podrien fer anàlisis per saber si havia pres medicaments, drogues o alcohol.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut