Un dels quatre assajos que la incipient colla castellera ha fet.
Un dels quatre assajos que la incipient colla castellera ha fet. (Foto: ACN)
Andorra la Vella

Andorra tindrà una colla castellera

Ja hi ha una setantena de persones apuntades del prop d'un centenar necessari

RedaccióActualitzat

La idea de fundar una colla castellera a Andorra va sorgir del valencià Jordi Manyes, que, malgrat que mai ha fet castells, prové del món de les muixerangues. Manyes va fer una crida per les xarxes socials i van ser Juli Peña, dels Marrecs de Salt, i Anna Font, que malgrat ser andorrana havia format part de la colla dels Xoriguers de la Universitat de Girona, els qui van respondre.

Aquesta iniciativa va anar creixent i ara hi ha ja una setantena de persones apuntades, cosa que, per Peña (que ha estat escollit provisionalment president i cap de colla), és "un començament molt esperançador". Per ser viable, un projecte d'aquest tipus necessita prop d'un centenar de persones, i és per això que Peña explica que cal "engrescar també gent de l'Alt Urgell i la Cerdanya; no estem tan lluny".

Ara per ara, la colla ha fet quatre assajos. "L'evolució és lenta", diu el president de la colla, encara sense nom ni camisa, i afegeix que "s'ha d'ensenyar què és un castell, com funciona, com es puja, que la gent tingui les sensacions de tenir pes a l'esquena". Peña pronostica que d'aquí a sis mesos ja podran fer castells de sis.

La colla s'està constituint com a associació i, un cop això estigui fet, Peña explica que hauran de parlar amb les institucions andorranes "per tal que s'hi impliquin i fer d'Andorra una plaça castellera".

Anar al contingut