Madrid

Alfonso Alonso jura el càrrec com a ministre de Sanitat

El fins ara portaveu del PP al Congrés després de ser nomenat: "Em va sorprendre molt, no m'ho esperava"

RedaccióActualitzat

El fins ara portaveu del Grup Popular al Congrés, Alfonso Alonso, ha pres possessió com a nou ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, en substitució d'Ana Mato, que va dimitir la setmana passada arran del "cas Gürtel". Alonso ha jurat el càrrec davant del rei al palau de La Zarzuela, en un acte al qual també han assistit l president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la vicepresdenta Soraya Sáenz de Santamaría i el ministre de Justícia, Rafael Catalá, com a notari major del regne.

Després que el cap de protocol de la Casa del Rei ha llegit el reial decret de nomenament firmat per Felip VI, Alonso ha jurat el càrrec amb la mà dreta davant d'un exemplar de la Constitució, una Biblia i un crucifix.

"Em va sorprendre molt, no m'ho esperava"

Abans de la presa de posessió, el nou ministre de Sanitat ha admès que Rajoy el va sorprendre amb el nomenament i que respon a la confiança que li té el president del govern espanyol: "Em va sorprendre molt, no m'ho esperava. Crec que confia en mi." Alonso també ha explicat que el que pot aportar al capdavant de Sanitat: "El que puc aportar és escoltar, intentar destablir una comunicació amb els ciutadans i impulsar una agenda social per aquest govern."

De fet, Rajoy va sorprendre tothom aquest dimarts amb el nomenament. I és que Alonso no estava entre els candidats que sonaven per substituir Ana Mato, esquitxada pel "cas Gürtel", al capdavant de Sanitat, i aquesta decisió deixa clara la voluntat del cap de l'executiu espanyol de donar un perfil més polític al ministeri. Amb aquesta decisió, Alonso passa al davant d'altres possibles candidats, com és el cas de l'actual secretària d'Estat de Serveis Socials i Igualtat, Susana Camarero, o de Pilar Farjas, secretària general de Sanitat i Consum, o fins i tot d'Ignacio Echániz, conseller de Sanitat de Castella la Manxa.

Abans de ser portaveu parlamentari a Madrid, Alfonso Alonso va ser alcalde de Vitòria en dos mandats consecutius, del 1999 al 2007. També és president del Partit Popular d'Àlaba. Home de confiança de la vicepresidenta Sáenz de Santamaría, Alonso deixa de ser a partir d'ara la veu del Grup Popular al Congrés dels Diputats i és el segon ministre que pren possessió davant de Felip VI.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut