Madrid

Alerten que els tatuatges amb henna negra poden causar al·lèrgia

El Ministeri de Sanitat ha alertat que els tatuatges temporals elaborats amb henna negra poden causar reaccions al·lèrgiques. Les reaccions que pot provocar aquesta substància sobre la pell són picor, envermelliment, taques, butllofes i fins i tot cicatrius a la zona decorada. L'Agència Espanyola del Medicament adverteix que l'ús directe d'aquesta substància sobre la pell està prohibit i recorda que la henna negra és diferent de la henna natural, de color marró verdós, perquè incorpora colorants i es fixa a la pell molt ràpidament. Les autoritats sanitàries fan aquest advertiment tenint en compte que en els últims anys i, sobretot durant l'estiu, ha proliferat la decoració de la pell mitjançant aquest sistema.

Actualitzat
La henna negra pot provocar reaccions al·lèrgiques setmanes després de la seva aplicació i deixar marques permanents a la pell o fins i tot cicatrius a la zona tatuada. Per això, Sanitat ha recordat els riscos que suposa decorar-se la pell amb henna negra, una substància que s'usa molt a l'estiu per fer tatuatges i que té molta incidència entre la població jove.

Composició i perills

La henna negra, un colorant natural, s'obté de les fulles i flors d'un arbust, però a diferència de la henna natural, se li afegeixen colorants, com la p-fenilendiamina o PPD, que poden produir diferents reaccions al·lèrgiques. Per això, el seu ús directe sobre la pell està prohibit.

L'Agència Espanyola del Medicament ha advertit que les reaccions al·lèrgiques poden ser fortes i que les persones que s'hi han exposat poden quedar permanentment sensibilitzades, per la qual cosa una posterior exposició en qualsevol altre moment de la seva vida els podria originar un quadre de dermatitis al·lèrgica per contacte. A més, també ha indicat que la henna negra pot produir reaccions que necessitin atenció mèdica urgent i fins i tot hospitalització.

Escollir la henna marró vermellosa

Sanitat ha demanat a la població que esculli els tatuatges de henna natural, una pasta d'un color marró verdós, que deixa una marca sobre la pell de color marró vermellós, i no d'un color negre intens. El temps necessari d'aplicació sobre la pell de la henna natural és més elevat, i calen diverses hores perquè es fixi sobre la pell. En canvi, la henna natural queda fixada en una hora. A més, els tatuatges de henna natural duren uns tres o quatre dies, mentre que els de henna negra duren més d'una setmana.
Anar al contingut