Roses

Alcaldes, empresaris i teixit social donen suport al projecte d'El Bulli Foundation a la cala Montjoi

Aquest mes s'han presentat al Parlament 75.000 firmes en contra de permetre que es faci una llei "a mida" per ampliar l'edifici d'El Bulli al cap de Creus.

RedaccióActualitzat

Empresaris, alcaldes, cuiners i membres del teixit social de Roses i d'arreu de les comarques gironines s'han reunit a la cala Montjoi de Roses en un acte de suport a El Bulli Foundation.

L'objectiu és contrarestar les 75.000 firmes presentades al Parlament que s'oposen a permetre que es faci una llei a mida per poder construir en un paratge natural com és el Parc Natural del Cap de Creus.

Els empresaris i alcaldes que aquest diumenge han firmat un manifest en suport assenyalen que l'espai no afectarà el medi ambient, permetrà donar a conèixer més el cap de Creus i subratllen que el lloc idoni per a El Bulli Foundation és dins de la cala Montjoi. 

Hi han participat unes 200 persones, 500 segons els organitzadors. Entre altres, s'hi ha pogut veure l'antic president del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, Jordi Sargatal, cuiners reconeguts internacionalment com Joan Roca i Josep Roca, i alts càrrecs d'institucions com la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme, com per exemple el seu president, Joan Giraut. 

El 14 de juliol, el Departament de Territori i Sostenibilitat va publicar al DOGC (núm. 6663) "l'avantprojecte de llei per la qual es declara d'interès públic el projecte elBulli1846", acompanyat pel projecte complet i l'estudi d'impacte ambiental. Ara caldrà veure si el Parlament dóna llum verda a aquesta llei aprovada pel govern.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut