Sant Joan Despí

Alberto Fernández Díaz: "Els immigrants que vénen a delinquir han de ser expulsats"

El cap de llista del Partit Popular per Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha parlat extensament de la immigració al xat del 3cat24 i també al plató del programa "Els matins" de TV3. L'alcaldable del PP assegura que "hem de ser exigents sense complexos amb la immigració il·legal i aquells que pensen que únicament tenen drets". Amb aquest argument l'alcaldable per Barcelona es defensa dels que l'actuen de centrar la seva campanya en la immigració, com li ha fet arribar un participant en el nostre xat. Fernández Díaz creu que els immigrants que vénen a Catalunya a delinquir "hauran de ser expulsats" i ha parlat de "mà dura" amb els que no compleixen la llei, ja que segons ha assegurat "Barcelona s'ha convertit en la capital de l'incivisme".

Actualitzat
El candidat del PPC a l'alcaldia de Barcelona, després d'una entrevista a "Els matins", ha visitat la redacció del 3cat24.cat per respondre a les preguntes dels nostres usuaris, en la ronda de xats electorals que fem amb els alcaldables per Barcelona amb motiu dels comicis del 22-M.

Alberto Fernández Díaz també s'ha posicionat sobre el civisme, i s'ha mostrat partidari de multar tant el que practiqui el nudisme a la ciutat com les dones que portin vel islàmic integral a la via pública. I és que considera el burca és "la punta de l'iceberg del que hi ha i del que emergirà", a més d'una vulneració a "la dignitat de la dona".

Sobre la seguretat, el candidat popular ha atribuït a la falta d'efectius dels Mossos destinats a aquesta problemàtica la "proliferació" de bandes llatines, una qüestió que ha qualificat de "greu" i per a la qual considera que també cal més coordinació entre administracions. També enfortir la presència dels Mossos al transport públic és el que proposa el popular en resposta a la preocupació expressada per un usuari del 3cat24 pel que fa a la seguretat en algunes estacions del metro de Barcelona, a més de poder "accedir en temps real a l'historial delictiu dels delinqüents amb una perfecta comunicació entre Tribunals, Fiscalia i Policia per posar fi a la reincidència.

Sobre la política de pactes, el candidat no ha dit obertament amb qui està disposat a pactar, però, ha assegurat que "Barcelona necessita un canvi i Hereu és la continuïtat". També ha afegit, en referència al candidat convergent, que "ha d'aclarir les seves prioritats perquè quan diu que està disposat a pactar amb l'esquerra i dóna suport i promou consultes independentistes se situa als antípodes del que representa el PP".

Per reactivar l'economia, Fernández Díaz creu que "Barcelona ha d'obrir-se als mercats emergents", i per aconseguir-ho ha considerat "imprescindibles les infraestructures del corredor ferroviari". El candidat també ha considerat que "Barcelona ha de ser referent d'excel·lència" per atraure tant el talent com el turisme. Pel popular, "hem de recuperar la societat" de Barcelona per no perdre pistonada en el sector del turisme. Per tenir un Ajuntament millor, Fernández Díaz ha defensat que s'ha de posar a dieta, perquè ha incrementat el seu deute "en gairebé un 60%".

Pel que fa a la llengua, el candidat del PP ha criticat que l'Ajuntament només és bilingüe "quan es tracta de vendre l'acció del govern amb publicitat municipal" i s'ha proposat "garantir" el "dret" que cada ciutadà pugui decidir en quina llengua es relaciona amb l'administració.

Respecte als seus contrincants, el candidat del PP ha equiparat en molts aspectes els candidats del PSC i CiU, Jordi Hereu i Xavier Trias, respectivament. Els ha acusat, per exemple, d'"avalar increments" de serveis públics com l'aigua. En canvi, Fernández Díaz ha defensat el candidat del PP a Madrid, malgrat la rivalitat existent amb aquesta ciutat. "Podem compartir interessos amb Madrid", ha assegurat, i ha afegit que "les distàncies són cada cop més relatives".

Podeu tornar a llegir el xat aquí.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut