rivera
El president de Ciutadans, Albert Rivera
Barcelona

Albert Rivera, president de Ciutadans, proposa un debat sobre monarquia o república

Rivera ha plantejat que es faci un debat perquè siguin la ciutadania qui decideixi entre monarquia i república.

RedaccióActualitzat
Segons Rivera, la mala imatge que està donant la Casa Reial des de fa mesos, sobretot pel "cas Urdangarin" i amb el viatge del rei a Botswana com a últim exemple, fa necessari plantejar la "modernització" de la institució o el canvi a un altre sistema.

"Plantegem un debat sincer entre els espanyols per decidir si volen o no la Corona. I si la volen, en quines condicions", ha explicat Rivera. Per fomentar la transparència, la primera demanda del president de C's és incloure la Casa Reial en la llei de transparència que prepara el govern espanyol.

Per això, des de C's es plantegen tres qüestions a abordar.

En primer lloc la modernització de la Casa Reial, que Rivera ha apuntat que haurà de portar a terme l'hereu de la Corona, el príncep Felip.

En segon lloc, Rivera ha exigit transparència a la institució, que passa per justificar tots els seus ingressos i totes les seves despeses. Així, ha demanat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que inclogui la Casa Reial en la llei de transparència que està preparant.

Per últim, Ciutadans reivindica que siguin els ciutadans els que decideixin si volen acceptar la Corona -un cop "modernitzada"- o si prefereixen un altre sistema polític, com la república.

Anar al contingut